Quantcast

Įsibėgėjo Naujosios perkėlos infrastruktūros atnaujinimas

  • Teksto dydis:

2021-ųjų pradžioje atnaujinti infrastruktūros rekonstrukcijos darbai bendrovės „Smiltynės perkėla“ teritorijoje, Naujojoje perkėloje sparčiu tempu juda pirmyn. Iššūkių tikrai buvo, ir žiema priminė, kokia ji gali būti, ir nenumatytų darbų atsirado, tokių kaip atkasto netinkamo grunto sluoksnio keitimas nauju.

Žinant, koks svarbus vasaros laikotarpis klientams ir perkėlai, – organizacija kartu su rangovais siekia I etapą užbaigti iki sezono pradžios. Iki šios dienos jau įrengta lietaus nuotekų valykla ir buitinių nuotekų siurblinė, inžinerinių tinklų įrengimas po truputį artėja link pabaigos. Intensyviai rengiami pagrindai, statomi šaligatvio bordiūrai, betonuojami lietaus vandens surinkimo latakai, paklotas pirmas ruožas asfalto. Vienas pastebimiausių atliktų darbų – siurblinės, kurioje buvo ir klientų tualetai, demontavimas, toje vietoje jau įrenginėjamas kelias, o tualetai laikinai pastatyti šalia administracinio pastato. Vasaros sezonui Naujojoje perkėloje bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, 6 eismo juostos automobiliams, pastatytos 3 naujos kasos, saugų įvažiavimą į keltus užtikrins pakeliamieji užtvarai. Taip pat bus padarytos dvi eismo juostos išvažiavimui iš keltų. Užbaigus I etapą bendrovė „Smiltynės perkėla“ galės priimti daugiau, nei šiuo metu, automobilių į savo teritoriją, klientams bus patogiau patekti į keltą ir iš jo išvykti.

Toliau bus intensyviai vykdomas II rekonstrukcijos etapas likusioje teritorijos dalyje, jo metu bus užbaigiami tiesti inžineriniai tinklai, įrengiamos dar 2 papildomos kasos, 4 eismo juostos su pakeliamaisiais užtvarais įvažiavimui į keltus, užbaigiami tvarkyti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Visoje teritorijoje bus įrengtas šiuolaikiškas lauko apšvietimas, trinkelėmis išgrįsti pėsčiųjų takai, išlietas raudonas asfaltas dviračiams ir naujai išasfaltuotas kelias bei sutvarkyta aplinka. Laikui bėgant atsiras suoliukų, daugiau žalumos, autobusų stotelė, kuria naudodamiesi klientai paprasčiau ir greičiau atvyks į Naująją perkėlą. Vietoje seno administracijos ir keleivių aptarnavimo pastato iškils naujas beveik 2 500 kv. m pastatas, kuriame numatytos viešosios erdvės lankytojams ir darbuotojams, kasa, keleivių laukimo salės, kavinė, informacijos centras, administracinės patalpos, konferencijų salė. Galiausiai miestiečiai ir svečiai galės ne tik persikelti keltu, bet ir atvykti pasimėgauti užburiančiu Kuršių marių vaizdu iš terasos, kuri bus pritaikyta visiems – ir keliaujantiems, ir tiesiog norintiems pasigrožėti Kuršių mariomis bei Klaipėdos uostu.


Keisis „Smiltynės perkėlos“ keltų bilietų kainos

Dėl bendrovės „Smiltynės perkėlos“ didžiausio tarifo (pajamų) perskaičiavimo, nuo šių metų birželio 1-osios keisis keltų bilietų kainos. Didžiausias tarifas buvo apskaičiuotas ir patvirtintas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos posėdyje.

Nuo birželio 1-osios keleivio bei keleivio (su dviračiu) perkėlimas į abi puses kainuos 1,10 euro. Persikėlimas lengvuoju automobiliu kainuos 13 eurų, mopedu, motociklu – 5,20 euro, autobusu iki 5 tonų – 26 eurus, virš 5 tonų – 41,70 euro, krovininiu automobiliu nuo 3,5 iki 12 tonų – 30 eurų, virš 12 tonų – 41,70 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių