Quantcast

Išankstinio balsavimo dieną prie savivaldybės – šou

Trečiadienio rytą Klaipėdoje prie savivaldybės pastato Liepų g. 11, kur nuo 8 valandos prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose, rinkėjus prie paradinių durų kurį laiką pasitiko du baltai apsirengę personažai kviečiantys balsuoti, kiti du – du, vilkintys juodai, šėliojo po pastatą, imituodami „politinių blogybių“ naikinimą.

Kaip paaiškėjo, pasirodymą surengė žinomas uostamiesčio menininkas Benas Šarka su savo bičiuliai. Paklaustas apie šio mini spektaklio prasmę ir, kodėl tam pasirinkta savivaldybė, kurioje vyko išankstinis balsavimas į Seimą, menininkas kalbėjo mįslėmis:

„Nežinau, kas ten buvo prie savivaldybės. Sakote, kažkas pokštavo apsirėdę baltais rūbais? Mes tai buvome juodai apsirengę. Balti buvo mūsų draugai angelai. Mums jie sakė, kad čia viskas vyksta viešpats nurodymu, belaukiant Archangelo Gabrieliaus. Turėjome viską dezinfekuoti. Mes – už dvasinę švarą. Dezinfekavome švęstu vandeniu viešuosius tualetus, duris, rankenas, laiptelius ir gėles. Ar padės? Čia jau ne mūsų valioje. Viešpats keliai nežinomi“.

Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Kęstutis Dubickas tikino, jog bet kokias akcijas, taip pat ir meninius performansus rinkimų vietoje rinkimų dieną draudžia įstatymas.

Šou vyko neilgai ir rinkėjų netrikdė. Išankstinis balsavimas Klaipėdoje vyksta be incidentų, iki 13 valandos uostamiestyje balsavo daugiau nei pusė tūkstančio rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių