Quantcast

Išankstinio balsavimo atgarsiai: sistema neatlaikė krūvio, tačiau žmonės nesiskirstė

Paskutinę išankstinio balsavimo dieną Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) elektroninė sistema neatlaikė krūvio ir strigo bent pusvalandžiui. Tačiau Klaipėdoje prie Žvejų rūmų balsuoti susirinkę žmonės net nežinodami, kiek jiems teks laukti, nesiskirstė, kad galėtų atlikti savo pilietinę pareigą.

Išankstiniai Seimo rinkimai šįkart – gana populiarūs. Klaipėdoje visas keturias dienas rinkėjai buvo labai aktyvūs, tad laukiančiųjų atlikti pilietinę pareigą eilė neretai nutįsdavo gerokai į lauką už Žvejų rūmų.

O paskutinę, ketvirtą išankstinio balsavimo dienos popietę, 16.45 val., neatlaikė elektroninė sistema, tačiau susirinkę žmonės nusprendė nesiskirstyti, kol galės balsuoti.

"Elektroninė sistema neveikė 35 minutes. Atėję balsuoti žmonės negalėjo žinoti, kiek jiems teks laukti. Kol jie stovėjo, eilė nuo Žvejų rūmų nusidriekė net iki prekybos centro", – teigė Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Klaipėdoje visas keturias dienas rinkėjai buvo labai aktyvūs, tad laukiančiųjų atlikti pilietinę pareigą eilė neretai nutįsdavo gerokai į lauką už Žvejų rūmų.

Per visas keturias išankstinio balsavimo dienas Klaipėdoje balsavo 9,6 tūkst. rinkėjų, iš jų – per 8,5 tūkst. klaipėdiečių ir neringiškių, kurie priklauso Pajūrio rinkimų apygardai, likę – kitų savivaldybių rinkėjai.

Aktyviausi buvo Pajūrio apygardos rinkėjai. Iš šios apygardos iš anksto jau balsavo kas dešimtas rinkėjas, iš viso 3 424 (10,65 proc.) žmonės.

Pasyviausiai balsuota iš Marių apygardos – 1 705 (5,16 proc.), iš Baltijos apygardos pilietinę pareigą atliko 2 152 (6,5 proc.) rinkėjai, o iš Danės apygardos – 2 319 (7,2 proc.).

Visoje Lietuvoje per išankstinį balsavimą savo valią pareiškė per 178 tūkst. (7,35 proc.) piliečių.

2016 m. Seimo rinkimų išankstinio balsavimo aktyvumas siekė 6,65 proc., kai balsavo 165,9 tūkst. žmonių. Tiesa, tada iš anksto balsuota ne keturias, o dvi dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

smagu girdėt

smagu girdėt portretas
tai tik dar vienas akmuo į savo daržus, tikrai neisiu stovėt kaip debilas, kad pabrėžčiau jog esu debilas. pasprinkit

Žmogus

Žmogus portretas
Sistema neatlaiko - tik žmonės, tad kodėl šitaip tyčiojamasi iš piliečių, atėjusių balsuoti: stovėti lauke ir laukti? Nesąmonė aukščiausio laipsnio - ar duoną ten dalina, kad šitaip aukojamasi? Bet kokiu atveju visada turi būti antras planas (B).

yu

yu portretas
Jau iki prekybos centro tikrai eilės nebuvo. Mačiau per langą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių