Quantcast

Interaktyvi vasaros skaitykla uostamiesčio aikštėje laukia šeimų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka parengė turiningą šio šeštadienio programą visai šeimai ir kviečia visus užsukti į uostamiesčio Karlskronos aikštę.

Ten veikiančioje bibliotekos Interaktyvioje vasaros skaitykloje po atviru dangumi bus galima pasimėgauti ne tik muzikos garsais, šokiais, bet ir intelektualiais žaidimais, pasimatyti su netikėtais svečiais.

Šachmatų klubas vaikams ir suaugusiesiems veiks 12–15 val. Jo vadovas Vladimiras Balaklijecas ves žaidimo šachmatais pamokas dideliems ir mažiems, o jau mokantieji žaisti šachmatais galės smagiai leisti laiką su bendraminčiais.

Teatralizuotas susitikimas vaikams su rašytoja Rasa Dmuchovskiene ir jos sukurtu personažu Skruzdėliuku Nežiniuku – 13 val. „Žaisime, dalyvausime viktorinoje apie vabalų gyvenimą, stebėsime teatralizuotą mini vaidinimą, patys kursime kaukes ir tapsime aktoriais“, – žadėjo rašytoja.

Muzikinis jaunimo renginys „S.P. pokalbis su V.M. muzikos fone“, skirtas Vytauto Mačernio metams, vyks 15 val. Skambės Sigito Parulskio ir Vytauto Mačernio tekstai, gitara, fortepijonas. Dalyvaus Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos ir „Aukuro“ gimnazijos auklėtiniai.

Vakarop, 16.30 val., publikos laukia flamenko šokių vakaras „Viva de Flamenco“. Visi kviečiami kartu kurti ispanišką nuotaiką ir pasigėrėti flamenko šokiais. Vakaro viešnios: klaipėdietė Jelena Dementjeva – flamenko atlikėja, flamenko šokio mokyklos „Rosalinda“ įkūrėja ir mokytoja, Tarptautinės flamenko meno asociacijos „Escuela de Flamenco de Andalucia“ (EFA) atstovė Lietuvoje ir rygietė Aija Lejas-Sausa – flamenko šokėja, flamenko studijos „Duende“ (Latvija) vadovė. Šokėjos įsitikinusios, kad šokti gali visi, kad šokis yra fizinio ir dvasinio grožio įsikūnijimas, kad judėjimas yra gyvenimas, o gražus judėjimas yra gražus gyvenimas.

Visi renginiai – nemokami. „Tai gali būti puikus jūsų laisvadienis su šeima“, – intrigavo organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių