Quantcast

Informacija besikreipiantiems dėl būsto šildymo kompensacijos

  • Teksto dydis:

Prašymą dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos už visą 2022–2023 metų šildymo sezoną galima pateikti iki šildymo sezono pabaigos mėnesio paskutinės dienos. Klaipėdos mieste šildymo sezonui pasibaigus gegužės mėnesį, teikti prašymus už visą praėjusį šildymo sezoną bus galima iki gegužės 31 dienos (įskaitytinai). Kreipiantis kompensacijos po šildymo sezono pabaigos nuo birželio mėnesio, priklausančios kompensacijos gali būti grąžinamos už du praėjusius mėnesius.

Ne visi prašymus pateikę klaipėdiečiai gauna būsto šildymo išlaidų kompensacijas, nes neatitinka sąlygų kompensacijai gauti arba nepateikia visų reikalingų dokumentų (darbo užmokesčio pažymų apie priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį bei kitas išmokas, informacijos apie individualios veiklos pajamas, nuomos sutarčių, duomenų (dokumentų) apie gaunamą išlaikymą vaikams (alimentus), teismo sprendimų, duomenų apie kitoje valstybėje gaunamas pajamas (pensiją) ar pan.). Dėl SPIS sistemoje ne pilnai užpildytų prašymų, nepridėtų reikalingų dokumentų teisei į paramą nustatyti ilgėja prašymų nagrinėjimo laikas.

Prašome klaipėdiečių, kreipiantis dėl kompensacijų, įsivertinti aplinkybes, turinčias įtakos kompensacijoms gauti:

Kompensacijos teikiamos būste deklaruotiems arba būstą nuomojantiems (jei būsto nuomos sutartis įregistruota viešajame registre) asmenims;

Kompensacijos apskaičiuojamos būstui, todėl, nustatant teisę į kompensaciją, turi kreiptis (pildyti prašymus) visos būste deklaruotų asmenų grupės (šeimos), kurios už būsto šildymą atsiskaito pagal vieną sąskaitą (atsiskaitomąją knygelę), tačiau jeigu nors viena asmenų grupė (šeima) neturi teisės į kompensacijas, jos neteikiamos nė vienai asmenų grupei.

Pakeitus vienos iš būste deklaruotos šeimos deklaruotą gyvenamąją vietą, teisė į kompensacijas būstui įgyjama nuo deklaracijos pakeitimo mėnesio pirmos dienos.

Jeigu šeima turi du būstus ir deklaruoja gyvenamąją vietą skirtinguose būstuose, turi pasirinkti vieną iš būstų, už kurį būtų teikiamos kompensacijos.

Svarbu tai, kad nustatant teisę į kompensacijas vertinamos visų būste deklaruotų asmenų grupių (šeimos narių) pajamos.

Apskaičiuojant pajamas yra įskaitomos iš turimo kilnojamojo ir nekilnojamojo turto gaunamos pajamos (dividendai, palūkanos, žemės, būsto, automobilio ir kito turimo turto nuomos, pardavimo pajamos)

Asmenys turi būti išnaudoję visas teisėtas kitų pajamų gavimo galimybes (sudaryti teismo patvirtintą sutartį dėl vaiko (įvaikio) materialinio išlaikymo, kreiptis dėl išmokų, mokamų pagal Lietuvos Respublikos vaikų išlaikymo išmokų įstatymą, kitų priklausančių išmokų ir (ar) pašalpų ir kita). Turintys turto pirmiausia turi dėti pastangas, kad gautų pajamų iš nuosavybės teise priklausančio turto (nuoma, pardavimas).

Norint sužinoti, ar priklauso būsto šildymo išlaidų kompensacija, preliminarų jos dydį, galima pasinaudoti būsto šildymo kompensacijos skaičiuokle interneto svetainėje www.spis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėda

Klaipėda portretas
Bent mano uošvienė turėjo aprodyti spintas, spinteles, buvo apklausti kaimynai... Pasijuto labai nejaukiai, o ir nelabai suprato kodėl tokia krata buvo atliekama.

>>EK

>>EK portretas
nenusikalbekit. mano uosvei patikrino buiti, nieks i jokias spintas nelindo. o jei jusu giminaitis gauna pajamas is neregistruotos veiklos- pats kaltas ,kad gobsus, neuztenka mat pinigu pasisildymui.

KREIPKITĖS KOMPENSACIJŲ PO METŲ

KREIPKITĖS KOMPENSACIJŲ PO METŲ portretas
Arba kai deda volodia atvaziuos
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių