Quantcast

Incidento Būtingėje žala aplinkai – per 150 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Per gruodį įvykusį incidentą Būtingės terminale, kai į Baltijos jūrą išsiliejo naftos, aplinkai padaryta beveik 152 tūkst. eurų žala, tačiau ši suma dar gali būti tikslinama.

Tai penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), atlikęs „Orlen Lietuvos“ valdomo Būtingės terminalo patikrinimą. Anot departamento, į Baltijos jūrą išsiliejo 2,8 tonos naftos.

„Visa medžiaga perduota Klaipėdos prokuratūrai, tyrimas dar neužbaigtas. Tad, nustačius naujų faktinių aplinkybių dėl į jūrą patekusio žaliavinės naftos kiekio, aplinkai padarytos žalos dydis gali būti tikslinamas“, – pranešime sakė AAD vadovė Olga Vėbrienė.

Anot AAD, „Orlen Lietuva“ jau atlygino gamtai padarytą žalą.

Nafta į Baltijos jūrą išsiliejo gruodžio 28 dieną. Aplinkos ministerija tuomet teigė, kad į Baltijos jūrą išsiliejo iki 2 tonų naftos, tačiau O. Vėbrienė sausio pabaigoje tvirtino, kad išsiliejusios naftos kiekis nėra aiškus.

Tuomet pranešta, kad dėmės ilgis siekė apie 4 kilometrus, plotis – apie 100 metrų. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kitą dieną skelbė, jog naftos dėmė išsisklaidė pati.

Per Būtingės terminalą „Orlen Lietuva“ naftą importuoja nuo 2006 metų, kai Lenkijos koncernas „Orlen“ įsigijo tuometinę „Mažeikių naftą“.

Nuo 1998 metų veikiančiame terminale 1999-2008 metais yra įvykę keturi didesni ar mažesni incidentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sita

sita portretas
visa daroma zala gamtai reiskia mums jokiais popieriukais nepaskaiciuosi kai valdziazmogiu sprendimu naikinami musu plauciai miskai ir sie idijotai pjauna saka ant kurios mes visi laikomes ir ne baudas skelbti o tuos visus pridurkus pasalint ir uzdaryt i istaiga kurios dar nera ju smegenu zievies tyrimams ir gydymui kitu atveju susipanasimsim o tai AA...

Na ir puiku ,

Na ir puiku ,  portretas
Teršėjas nustatytas , žala apskaičiuota , sumokėta . Ir ne 15 tūkstančių , o 152 tūkstančiai . Ir kokiu reikalu į šį įvykį norėjo įsikišti atostogaujantis valdininkas ir ministeris ? Gal žalos dydis jaudino ? Kiek paskaičiuos AAD vadovė ? :) Taigi visas liberalaus ministro Gentvilo šaršalas yra niekinis . Fui....man vis labiau panašu , bandoma atsikratyti sąžiningai dirbančios Tautai , gamtai vadovės . Grigėjui ne centus paskaičiavo , kaip jie tikėjosi lyg 4,9 , o ne 48 :))) grigėjas net į mokslininkus nori kreiptis , dabar šiam . :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių