Quantcast

Imtasi veiksmų: Klaipėda plės testavimo apimtis

Pradėjus testavimą antigeno testais, Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje aptarta, kaip galima būtų padidinti testavimo apimtis. Priimtas sprendimas steigti dar vieną mobilų COVID-19 testavimo punktą. Nuo rytojaus uostamiestyje jų jau bus keturi.

Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė teigė, jog jau senokai su savivaldybe buvo tartasi dėl dar vieno testavimo autobuso.

Vakar Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje tam pritarta.

"Jau sudarytos keturios pamainos ir nuo rytojaus Klaipėdoje veiks keturi testavimo punktai. Iki šiol per dieną galėdavome paimti 850 mėginių COVID-19 testams, dabar galėsime paimti apie tūkstantį šimtą", – patvirtino L.Venckienė.

Išplėsti testavimo apimtis bus galima atsiradus dar vienam testų autobusui – mobilaus testavimo punktui.

"Artimiausiu metu atsiras dar vienas mobilus punktas. Jis bus ten pat, kur ir kiti – automobilių aikštelėje šalia "Švyturio" arenos. Šį klausimą reikia būtinai ir greitai išspręsti", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Testavimo apimtys padidėjo įsigaliojus reikalavimui turėti galimybių pasą, taip pat prasidėjus mokslo metams, kai nesiskiepiję mokytojai, dėstytojai, studentai ir moksleiviai privalo reguliariai testuotis.

Tikėtina, kad artimiausiomis dienomis gali išryškėti nauji COVID-19 užkratų židiniai, nes kai kuriose uostamiesčio mokyklose dalis klasių jau karantine.

"Tas protrūkio laukimas yra pagrįstas metodologiškai, nes po įvairių masinių renginių paprastai padaugėja užkrato atvejų. Reikia laukti, o jau tada matysime, ar situacija valdoma ir ką toliau daryti", – teigė G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dokas

Dokas portretas
Skiepytis reikia, o ne testuotis. Tai pasaka be galo.

S.S.S.

S.S.S. portretas
izoliacija skaičiuojasi ne nuo testo dienos, o nuo pirmų simptomų atsiradimo dienos. Jeigu gavau vietą pasidaryti tik 7 dieną simptomų, tai man po teigiamo testo tereikės izoliuotis tik tris dienas ir viskas.

Tyras

Tyras portretas
Koks didelis noras sunaudoti išėjusius iš galiojimo testus ir vakcina. Genocidas kažkoks.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių