Quantcast

Ilgąjį savaitgalį Lietuvos kurortai plyšo nuo poilsiautojų: lūžo rankos, kojos, rasta narkotikų

  • Teksto dydis:

Ilgąjį trijų dienų savaitgalį Lietuvos kurortai plyšo nuo poilsiautojų. Gelbėtojai, kurie kėlė dronus paplūdimiuose, gali nesumeluodami pasakyti, kad vienu metu savaitgalį paplūdimyje buvo užfiksuota apie 800 tūkst. žmonių. Automobilių gausa automagistralėje jau penktadienį ir šeštadienį rodė, kad visi judėjo link pajūrio, pasakojama LNK reportaže.

Pamėgtos vietos buvo greitai užpildytos, pavyzdžiui, Palangos tiltas. Didžiausią krūvį teko atlaikyti maisto paslaugų sektoriuje dirbantiems žmonėms.

Nakvynės išgraibstytos ir Birštone bei Druskininkuose.

„Savaitgalis buvo karštas visomis prasmėmis, ne tik temperatūra, bet ir darbo apimtimi. Įspūdingų rekordų nebuvo, bet šių metų skaičiai buvo didžiausi. Kiekvieną dieną kėlėm apie 5 tūkst. automobilių, 40 tūkst. keleivių. Turėjom daug darbo“, – kalbėjo „Smiltynės perkėlos“ vadovas Mindaugas Čiakas.

Gelbėtojų vadovo teigimu, gelbėti žmones teko dėl įvairių sveikatos problemų.

„Buvo netoli 1 mln. poilsiautojų. Tarpais buvo ir tušti paplūdimiai, bet centrinėse vietose mums pravažiuoti sausumos transportu buvo be šansų. Gelbėti neteko, nes jūra buvo rami. Tačiau medikus kviesti teko. Buvo ir rankų lūžių, kojų išsinarinimų, saulės smūgių, diabeto atvejų“, – sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Vaikai, sako ekspertas, irgi turėjo tendenciją pasiklysti. Tačiau juos paplūdimyje rasti – gana lengva.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Vaikai visą laiką palei jūrą eina į vieną arba į kitą pusę ir jie 20 minučių bėgyje yra surandami. Kol vaikas eina atstumą nuo vieno posto iki kito, gelbėtojai žiūri su žiūronais. Mama apibūdina, kaip vaikas atrodo, kokia kepurė, šortai ir jie greitai surandami“, – tęsė J. Pirožnikas.

„Savaitgalis buvo ganėtinai darbingas visoje apskrityje, aštuoniuose miestuose. Kolegos pradėjo 69 ikiteisminius tyrimus. Jie buvo pradėti dėl įvairių nusikalstamų veikų: tiek dėl viešosios tvarkos pažeidimo, tiek dėl neblaivių vairuotojų, kurie įpūtė daugiau nei 0,5 promilės. Taip pat buvo pradėti net aštuoni ikiteisminiai tyrimai dėl galimo disponavimo narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jas platinti. Turėjome pakankamai daug įvairių policinių priemonių. Apskrities keliuose mums talkino kolegos iš Lietuvos kelių policijos tarnybos“, – teigė Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ko stebetis ? TIK DEBILAS GALI vaziuoto i primysta PALANGA ! varyk i PAPE ir svariau ir pigiau !!

O kiek gyvuliai

O kiek gyvuliai portretas
Primyzo i jura??

Po karščiu

Po karščiu  portretas
škvalas ir tvanas ....... toks gyvenimas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių