Quantcast

„Ikea“ išsiplėtė Klaipėdoje: naujos paslaugos, prekės ir dar daugiau idėjų namams

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje finišavo Švedijos įmonės „Ikea“ plėtra. Dabar žmonių Klaipėdoje laukia išaugęs patalpų plotas bei prekių ir paslaugų pasiūla. Nuo šiol uostamiestyje jau galima įsigyti ir švediško maisto, o visą šį savaitgalį lankytojai turės progą jo paragauti nemokamai.

Siūlo naujas paslaugas

Jau penktus metus Klaipėdoje skaičiuojanti Švedijos mažmeninės prekybos baldais įmonė „Ikea“ skelbia baigusi plėtrą šiame krašte ir oficialiai atveria pastebimai praplėstos prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Šilutės plente duris.

Bendrovės Lietuvos rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė pastebėjo, kad plėtros nuspręsta imtis atsižvelgiant į augančią paklausą.

„Ikea“ Klaipėdoje plotas išsiplėtė daugiau nei perpus ir dabar užima beveik 4 tūkst. kv. m.

1,5 tūkst. kv. m skirti ekspozicinei erdvei, paslaugoms, likęs plotas – logistikos ir e. komercijos, administracijos reikmėms.

Pirkėjų patogumui įrengta atskira planavimo studija, kurioje lankytojai kartu su konsultantais gali patogiai ir nemokamai susiplanuoti virtuves, spintas ar kitus didesnius baldus.

„Ikea“ nuotr.

Atskiros patalpos, skirtos naujai paslaugai, – individualioms namų interjero konsultacijoms. Dabar kiekvienas pajūrio gyventojas, galvojantis apie pokyčius namuose, gali gauti profesionalią interjero dizainerio konsultaciją.

Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. „Ikea“ baldų bei aksesuarų, ši paslauga nekainuoja.

Siekiant sutrumpinti prekių užsakymo ir atsiėmimo trukmę, jau veikia ir atskira užsakymų atsiėmimo patalpa. Greta jos – didesnė nei anksčiau prekių su nuolaida erdvė.

Daugiau prekių įsigyti vietoje

„Ikea“ nuolat stebi vartotojų lūkesčius, jų poreikius ir siekia pasiūlyti aktualiausias paslaugas bei sprendimus“, – pokyčius apibendrino prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Klaipėdoje vadovė Lina Kubilienė.

Ryški, pirkėjams ypač aktuali naujiena – atsiradusi galimybė rinktis ir iš platesnio prekių, kurias galima įsigyti iš karto, sąrašo. Jis išaugo tris kartus ir apima daugiau nei 300 skirtingų prekių.

Nemažai namų jaukumą kuriančių interjero detalių prasiplėtusiose ekspozicinėse erdvėse galima rasti greta įsigyti siūlomų baldų.

Naujiena: nuo šiol klaipėdiečiai turės progą susipažinti su švediškais skoniais – Klaipėdoje jau galima įsigyti švediško maisto. „Ikea“ nuotr.

Namų tekstilė, vaikams skirtos prekės, virtuvės reikmenys ir pan. išdėstyti taip, kad pirkėjams būtų patogu iškart formuoti bendrą komplektą ar prekių derinį, kiekvienos prekės neieškant vis kitame skyriuje. Tai leidžia lengviau įsivaizduoti bendrą vaizdą, pasirinkti iš kelių skirtingų siūlomų „Ikea“ interjero dizainerių sukurtų variantų ir taip greitai bei už prieinamą kainą atsinaujinti namus.

Naujai įkurtame prekių, kurias galima įsigyti vietoje, skyriuje išrikiuota nemažai namų tekstilės ir aksesuarų, vaikiškų prekių, virtuvės reikmenų, sprendimų, skirtų daiktams laikyti, stalinių šviestuvų.

Dar turtingesnės ekspozicijos

L.Kubilienė sako, kad „Ikea“ siūlo ne tiesiog baldus, o sprendimus, pritaikytus pagal konkrečius scenarijus, – žvalgantis ekspozicinėje erdvėje galima atpažinti, kokiam gyvenimo, šeimos tipui siūlomi konkretūs baldų ar jų sistemų deriniai.

Beveik dvigubai prasiplėtė ir spintų skyrius. Pirkėjai gali rinktis iš jau suplanuotų variantų arba jiems patogiausius derinius susikurti pagal savo poreikius.

„Ikea“ nuotr.

Smarkiai išaugo ir Klaipėdos ekspozicijoje esančių lovų, čiužinių skyrius. Ekspozicinėse erdvėse galima aptikti ir daugiau virtuvių pasiūlymų, vonios kambario baldų ir jų derinių. Daugeliui „Ikea“ prekių taikoma 10 ar net 25 metų garantija, lanksčios prekių grąžinimo sąlygos, galima pirkti išsimokėtinai.

Daugiau pasiūlymų galima išvysti ir vaikų prekių skyriuje. Jis suplanuotas taip, kad atspindi augančio žmogaus poreikius ir atitinkamai reikalingus pokyčius jo erdvėje.

„Prie kasų įrengėme vaikų žaidimų erdvę, kad vaikai čia galėtų praleisti laiką, kol jų tėvai sprendžia interjero pasirinkimo klausimus“, – atskleidžia L.Kubilienė.

Nuo šiol – ir švediški skoniai

„Nuo šiol kiekvienas klaipėdietis ar iš toliau atvykęs „Ikea“ pirkėjas namo galės parsivežti dalelę Švedijos virtuvės“, – dar vieną ryškią po plėtros pristatomą naujovę –
švediško maisto prekių pasiūlą – akcentavo L.Kubilienė.

Klaipėdos prekių užsakymo ir atsiėmimo vietoje jau galima rasti švediškos sertifikuotos kavos, įvairių saldėsių, sirupų, gaiviųjų gėrimų.

„Ikea“ nuotr.

Jau šį savaitgalį plėtros finišą Klaipėdoje švenčianti „Ikea“ savo klientus kviečia į degustaciją, kurios metu bus galima nemokamai išbandyti švediškų maisto prekių asortimentą.

Įmonės atstovai norinčiuosius susipažinti su švediškais skoniais ragina išbandyti šeivamedžių sirupą, švedišką bruknių uogienę, sertifikuotą švedišką kavą.

Vyrauja klaipėdietiška dvasia

Siekdama išsiaiškinti pirkėjų poreikius, bendrovė kasmet atlieka apklausas, įmonės atstovai lankosi žmonių namuose.

„Visi interjero sprendimai, kurie matomi mūsų ekspozicijose, yra įkvėpti klaipėdiečių namų“, – sakė L.Kubilienė ir pridūrė, kad, siekiant išlaikyti uostamiesčio dvasią ir artimumą, visoje ekspozicijoje naudojamos iliustracijos, paveikslai – pajūrio vaizdai ir „Ikea“ interjero dizainerių įamžintos akimirkos.

„Ikea“ nuotr.

Kaip ir kasmet šiltuoju sezonu, prie „Ikea“ prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos įėjimo jau veikia lauko prekių ekspozicija, kuri šiemet yra didesnė – siūloma sprendimų tiek erdvioms terasoms, tiek mažiems balkonams.

L.Kubilienė atkreipė dėmesį į įdomų faktą – klaipėdiečiai daugiau nei kitų miestų gyventojai skiria dėmesio gėlių stovams, tad uostamiesčio pirkėjams „Ikea“ interjero dizaineriai paruošė daugiau idėjų su šiomis prekėmis.

Dėmesys – planetai

Ypač daug dėmesio „Ikea“ savo veikloje bei prekių gamyboje skiria tvarumui.

„Dauguma prekių leidžia žmonėms tvariau gyventi namuose. Pavyzdžiui, „Ikea“ vandens maišytuvai taupo vandenį, LED lemputės – elektros energiją, atliekų rūšiavimo sistemos leidžia patogiai rūšiuoti atliekas“, – vardijo bendrovės atstovė.

Iki 2030 m. „Ikea“ yra įsipareigojusi, kad visi asortimento produktai ir prekės būtų gaminamos pagal žiedinės gamybos principus. Tai reiškia, kad daiktai turi būti pagaminti iš perdirbtų medžiagų arba būti tinkami perdirbti. Nuo šių metų pradžios iš prekybos išimti visi vienkartinio plastiko gaminiai.

„Visada stengiamės užtikrinti, kad tvarūs produktai būtų už daugeliui prieinamą kainą ir jų galėtų įsigyti kuo daugiau žmonių“, –
 pabrėžė L.Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prekės puikios - skandinaviška kokybė

Prekės puikios - skandinaviška kokybė portretas
Tai tikėkimės ir aptarnavimas bus skandinaviškas, o ne kolūkietiškas ....

to isnaudotoju

to isnaudotoju portretas
Ir kaip jie tave isnaudoja?Laumes baldai surinkti kaimo garaze tavo manymu geriau?

Negerbiu išnaudotojų

Negerbiu  išnaudotojų portretas
IKEA- mūsų miškų dalgis, Neperku ir negarbinu, Švedai savo miškus saugo, nors ir turi jų daug plotų, o kerta tik kitų- buvusių soc lagerio šalių miškus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių