Quantcast

Ieškomas rangovas statyti daugiafunkcį centrą Gargžduose

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė paskelbė tarptautinį daugiafunkcio centro konkursą. Ieškomas rangovas, kuris suprojektuotų bei pastatytų jau daugiau nei dešimtmetį gyventojų itin laukiamą modernią laisvalaikio ir sporto erdvę Gargždų mieste.

Siekiama užtikrinti konkurencingumą bei valstybės paramą

Tarptautinis konkursas skelbiamas, nes norima sulaukti kuo daugiau pasiūlymų bei užtikrinti didesnę konkurenciją. Paraiškas teikėjai turės pateikti per mėnesį. Laikas šioje vietoje itin svarbus, kadangi tam, jog būtų užtikrinta ir gauta valstybės parama, jau kitais metais privalo būti parengtas techninis projektas. Tą padarius būtų galima gauti pirmąsias lėšas iš valstybės biudžeto ir pradėti daugiafunkcio centro statybas.

Laikas šioje vietoje itin svarbus, kadangi tam, jog būtų užtikrinta ir gauta valstybės parama.

Centre – nuo modernaus baseino iki sporto salių

Savivaldybės planuose – dviejų aukštų, trijų korpusų ir daugiau nei 5 tūks. kvadratinių metrų dydžio pastatas. Būsimam rangovui Savivaldybė kelia užduotis, kad viename iš korpusų būtų įrengta NKL lygio varžyboms tinkanti sporto salė. Ji turi būtų pritaikyta rengti ne tik krepšinio, bet ir rankinio, salės futbolo, kitų sporto šakų varžybas, čia vyktų komandų treniruotės. Taip pat turėtų būti įrengta ne mažiau nei 800 mobilių sėdimų vietų žiūrovams. Planuose – ir galimybė salę dalyti į dvi atskiras erdves, atitinkančias krepšinio aikštelėms taikomus minimalius FIBA standartus. Prie krepšinio aikštės turi būti numatytos patalpos, skirtos sporto komandų rūbinėms, persirengimui, teisėjams, dopingo kontrolei, žiniasklaidai, vaizdo ir garso operatoriams.

Antrame korpuse planuojamas 25 m ilgio ir keturių takų baseinas. Taip pat mažesnis baseinas vaikams, vyresniems nei 7 metų, bei gultų zona. Tame pačiame korpuse bus įkurta ir sveikatinimo zona. Joje numatytas sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažo ir kitais vandens pramogų elementais, nedidelis baseinas kūdikiams, sūkurinė vonia. Toje pačioje zonoje įsikurtų ir pirtys. Jos būtų trijų tipų – sauna, sauna su garais ir garinė pirtis. Planuojama, kad jose galėtų tilpti po 10 žmonių vienu metu. Prie baseino bei SPA zonos numatomos ir patalpos medicinos pagalbai, treneriams, gelbėtojams, personalui, persirengimui. O vestibiulio korpuse be įprastų patalpų kasoms, rūbinei ar apsaugos postui įsikurtų ir fitneso salė.

Siekiant, kad laisvalaikio ir sporto centras būtų kuo maksimaliau išnaudotas įvairesnėms veikloms, antrame aukšte planuojama dar daugiau erdvių. Šioje zonoje galėtų įsikurti sporto klubai, būtų teikiamos kitos paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lt

Lt portretas
Aktyvus gargzdiskiai, saunuoliai kompleksus stato. Klaipedos meras tik uostininkams pataikauja, miestieciu poreikiai visai nerupi jam.

Jonas

Jonas portretas
Atėjo nauja valdžia - seną baseino projektą išmetė, pirkimus sustabdė, o jau buvo ir statybos leidimas. Projektavimui 200 000 išleista, ir vėl viskas nuo pradžių. Užtat kad liberalai nori savo bizniui tą centrą stadione pasistatyti, nors dauguma miesto gyventojų kitoje miesto pusėje. Bet ar tas rūpi valstiečių merui B. Markauskui, sakė, paleis autobusus per Gargždus į baseiną, ne problema. Čia gerai paknisę žurnalistai atrastų gerą skandalą.

Aš portretas
Įdomu kur statys. Parko zonoje ar Dariaus ir Girėno gatvėje. Kažkaip nebuvo girdėti galutinio sprendimo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių