Quantcast

Baisus dviračių takas Neringoje sulauks remonto: ieško rangovo

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) paskelbė maždaug 14 km dviračių tako Neringoje – nuo Smiltynės iki Juodkrantės – atnaujinimo rangovo konkursą.

„Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina, tad kiek galėdami skubiname darbus ir tikimės, kad takas bus pradėtas rekonstruoti“, – pranešime sakė susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Dviračių takas turėtų būti praplatintas iki 3,5 metro – šiuo metu jo plotis yra nuo 2 ik 2,5 metro. Planuojama, kad sutartis bus pasirašyta šių metų pabaigoje.

Kitą dalį tako – nuo Juodkrantės iki Preilos – planuojama baigti projektuoti dar šiais metais, o rangos konkursas galėtų būti paskelbtas šių metų pabaigoje – kitų metų pradžioje.

Neringos ir Klaipėdos savivaldybės yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią taką sutvarkius jos jį perims –  Klaipėdai priklausys 850 metrų, o Neringai – apie 34 kilometrus tako.

Bendras dviračių tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 km: beveik 36 km jo nuo 2019 metų priklauso LAKD, likusi dalis – Neringos savivaldybei.

Dviračių takas nutiestas 2003-2007 metais, o ruožai nuo Pervalkos ir Preilos jūros link – dar anksčiau – 1978 ir 1982 metais. Nuo tada jie nebuvo atnaujinti, tik paremontuoti.

Beveik 36 km ilgio dviračių tako ruožą planuojama rekonstruoti per kelerius metus – tai bus didžiausias toks projektas Lietuvoje. Numatoma sutvarkyti tako dangą, įrengti apšvietimą ties gyvenamomis vietovėmis bei įrengti kitą dviratininkų ir pėsčiųjų saugumą užtikrinančią infrastruktūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Sake rudeni prades rekonstrukcija...o cia dabar, sutartis su rangovais bus pasirašyta iki metu galo...tai kada darbai

greičiau remontuokite,

greičiau remontuokite, portretas
bus ką miškovežiams traiškyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių