Quantcast

Į uostamiestį atkeliavo pirmieji ukrainiečių augintiniai

Į uostamiestį jau atkeliavo pirmieji ukrainiečių augintiniai. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamento naujausiais duomenimis, į Klaipėdą atvyko septyni šunys ir viena katė.

Neskiepytiems ir neženklintiems augintiniams atliekamos procedūros – ženklinimas, skiepijimas, suteikiama reikalinga pagalba. Procedūros yra būtinos, siekiant apsaugoti vietinius augintinius nuo užsikrėtimo pasiutlige.

Pasak VMVT Klaipėdos departamento patarėjos Dalios Kaveckienės, keli augintiniai atvyko ir į Palangą.

Skaičiai labai kintantys, nes kasdien atvyksta nauji gyvūnai.

„VMVT Klaipėdos departamentas iš VMVT arba gyvūnų augintinių savininkų gauna informaciją, kai atvyksta neženklinti ir neskiepyti augintiniai į departamento kontroliuojamą teritoriją. Gavę informaciją apie atvykusius tokius neženklintus, neskiepytus augintinius, koordinuojame ir nukreipiame juos privatiems veterinarijos gydytojams, kurie atlieka ženklinimą ir vakcinavimą. Į Klaipėdą atvyko septyni šunys ir viena katė, o į Palangą – vienas šuo ir dvi katės. Skaičiai labai kintantys, nes kasdien atvyksta nauji gyvūnai“, – teigė patarėja.

Visas reikiamas procedūras atlieka veterinarijos gydytojai. Po to gauta informacija yra sisteminama ir persiunčiama pasienio veterinarijos postams.

„Informaciją apie atliktas procedūras, surinktą informaciją apie laikytojus bei gyvūnus siunčia mums. Jei su gyvūnu bus vykstama toliau į kitą šalį, tai nurodo ir šalį, į kurią planuoja toliau vykti. Visa informacija yra perduodama į VMVT elektroninį paštą“, – paaiškino D.Kaveckienė.

Antradienį VMVT pranešė, kad šiuo metu į Lietuvą iš Ukrainos iš viso įvežti 63 gyvūnai augintiniai, iš kurių – 35 šunys ir 28 katės. Pusė jų apsistojo Vilniuje, kiti pasiskirstė po didžiuosius šalies miestus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeukrainiečių augintiniaiVMVT Klaipėdos departamentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių