Quantcast

I. Simonaitytės gatvėje – per plauką nuo nelaimės

I. Simonaitytės gatvėje tik per plauką pavyko išvengti nelaimės – per pėsčiųjų perėją bėgusio vaiko vos nepartrenkė automobilis. Įvykis nutiko dienos metu, prie „Versmės“ mokyklos.

Nors prieš akimirką kelis vaikus, taip pat ėjusius per šią pėsčiųjų perėją, vairuotojas praleido, bėgantįjį pastebėjo ne iš karto.

„Facebook“ paskyros „Reidas“ grupės nariai svarsto, kas šioje situacijoje buvo kaltas, ir sutinka, kad veikiausiai abi pusės pasielgė neatsakingai.

„Suaugusiųjų kaltė, kad nuo mažų dienų neįkala vaikams į galvą nebėgti per perėjas, o įsitikinti, kad vairuotojai praleidžia. Vairuotojai taip pat perėjose turi būti pasiruošę bet kada sustoti“, – priminė vienas klaipėdietis.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų duomenimis, tikslinės priemonės vairuotojų ir pėsčiųjų Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimams užkardyti ir fiksuoti rengiamos nuolat prie visų uostamiestyje esančių pėsčiųjų perėjų.

„Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos pareigūnų duomenimis, jūsų nurodytoje perėjoje per 2023 m. įskaitinių eismo įvykių nebuvo fiksuota“, – informavo Klaipėdos policijos atstovė spaudai Asta Kažukauskienė.

Eismo saugumui užtikrinti prie perėjų, esančių švietimo įstaigų prieigose, esą skiriamas itin didelis dėmesys.

Pareigūnai pažymi, kad viešajame eisme dalyvaujantys vairuotojai ir pėstieji visada turi vadovautis KET reikalavimais – vairuotojai privalo praleisti per perėją einančius pėsčiuosius, o pėstieji, prieš įžengdami į važiuojamąją dalį, privalo įsitikinti, kad tai daryti – saugu.

Akcentuojama, kad tamsiuoju paros metu, esant blogoms oro sąlygoms, kai matomumas būna prastas, tiek vairuotojai, tiek pėstieji privalo būti itin atidūs ir atsargūs.

Pėstiesiems privaloma tinkamai dėvėti atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus, kadangi atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30–50 m atstumu, o jį segintis pastebimas jau už 150 m.

Teigiama, kad neapšviestu keliu einančiajam be atšvaito rizika patekti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Pėstieji,pirmiausia jūs patys atsakingi už savo sveikatą ir nereikia eit lyg kiaurai viską gali praeit,nes automobilyje pirmiausia ir vaikai, ir keleiviai vežami ir mašina akimirksniu ypač žiemą nesustoja,o ir ne visi pėstieji gerai matomi tamsiu paros metu.Na sustokit prie perėjos,pažiūrėkit į abi kelio puses ar saugu eiti ir tada jau eikit

Tadas

Tadas portretas
Taip vairuojantis. Kai pasistatai automobilį ir iki darbo reikia pereiti pora perėjų tai pasimato kaikurių vairuotojų tiek vyrų tiek moterų vairavimo kultūra.

Tadui

Tadui  portretas
Ar jūs pats vairuojantis? Gatvė nėra pasivaikščiojimams, o automobilių vairuotojai dažnu atveju važiuoja darbo, ūkio reikalais, nekalbant apie siuntų vežėjus, skubios pagalbos darbuotojus ir t.t. Todėl vaikštantys pėsčiomis turėtų į tai atsižvelgti ir gatvėse elgtis atitinkamai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių