Quantcast

Į SGD terminalą krovinį atgabens naujas dujovežis

  • Teksto dydis:

Planuojama, kad į suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, valdomą operatorės KN (bendrovė „Klaipėdos nafta“), gruodžio 2 dieną atplauks dujovežis „BW Lilac“, kuris atgabena SGD krovinį iš JAV, Luizianos uosto. Tai pirmasis dujovežio „BW Lilac“ apsilankymas Klaipėdos uoste.

Standartinis 174 tūkst. kub. m talpos, 294 m ilgio ir 46 m pločio dujovežis BW Lilac pastatytas 2018 m. ir plaukioja su Maltos vėliava. Jis į Klaipėdos uostą atgabena apie 155 tūkst. kub. m SGD, kurias pasikrovė Cameron LNG skystinimo gamykloje Luizianos uoste, JAV. Ši skystinimo gamykla atnaujino darbą po to, kai teko laikinai stabdyti gamybą dėl siautusio uragano.

Klaipėdos SGD terminale tai bus jau 7-asis SGD krovinys iš JAV 2020 m. ir 4-asis naujais gamtinių dujų metais (2021), prasidėjusiais šių metų spalio 1 d. Nuo SGD terminalo veiklos pradžios iki šiol atgabenti iš viso 9 SGD kroviniai iš JAV.

Mindaugas Navikas, KN Komercijos direktorius pažymi, kad JAV gamtines dujas eksportuoti pradėjo nuo 2016 m. ir 2019-2020 m. ženkliai padidino eksporto į Europą apimtis. Daugiausiai tai lėmė skystinimo pajėgumų padidėjimas dėl naujų atsiradusių projektų JAV, kurie paskatino paklausos augimą ir tiekimą į Europą.

„Nors šie metai SGD rinkoje yra greičiau išskirtiniai nei formuojantys ilgalaikę tendenciją, Klaipėdos SGD terminalo naudotojai gali pasinaudoti susiklosčiusia rinkos situacija ir atsigabenti krovinius iš ten, kur tuo metu palankiausia tiek kainos, tiek turimų kontraktinių įsipareigojimų su tiekėjais atžvilgiu. Terminalo paslaugų lankstumo dėka galime operatyviai reaguoti į kliento poreikius ir taip didinti savo turimos infrastruktūros konkurencingumą. Taip pat tikimės, kad nuo 2021 m. pakeista SGD terminalo perkrovos paslaugos kainodara ir jos diferencijavimas pagal laivų/krovinių dydžius paskatins naujų naudotojų ar krovinių pritraukimą“, – komentuoja M. Navikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai įkalta

Gerai įkalta portretas
visiems į galvas konservų ir Grybo mintis kad dėl sdt ruskis numetė kaina. Negi nesusigraibot kad ruskis irgi per ta pati terminala varo savo dujas?:D)Paguglinkit runkeliai

jo

jo portretas
Pasak šizofrenikų iš sergančiųjų demencija hospiso Lietuva išsinuomojusi dujų bačką diktuoja pasaulines dujų ir naftos kainas. Kataras, Saudo Arabija, Rusija, Norvegija ....kamputyje nervingai kramto nagus :)))

komentaruose

komentaruose portretas
Klaipėdos hospiso gyventojų bezdalai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių