Quantcast

Į prekybos centrą Klaipėdoje – pro karius?

Gali būti, kad į Liepojos gatvėje planuojamą "Lidl" prekybos centrą pirkėjai važiuos į Dragūnų batalioną vedančia įvaža. Kol kas bataliono atstovai tokio siūlymo griežtai neatmeta, tačiau ir pritarti neskuba, be to, akcentuoja greta dalinio esančių automobilių stovėjimo vietų trūkumą.

Galimas eismo permainas Liepojos gatvėje Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys aptarė su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio Dragūnų bataliono vadu plk. ltn. Arnoldu Vasiliausku.

Pagrindiniai susitikime kelti klausimai – įvaža bataliono teritorijos link ir šalia esanti automobilių stovėjimo aikštelė.

"Šiuo metu yra projektuojama įvaža į "Lidl". Parengta schema negavo pritarimo Saugaus eismo komisijoje, todėl su vadu aptarėme galimybę naudoti tą pačią įvažą į batalioną ir nuo jos sukant toliau, išlaikant atstumus", – apibendrino mero pavaduotojas.

Taigi, gali būti, kad į netoli dalinio atsirasiantį prekybos centrą jo lankytojai pateks naudodamiesi ties batalionu esančia įvaža. Tokiu atveju minėtoje vietoje atsirastų keturšalė, šviesoforu reguliuojama sankryža.

Anot A.Barbšio, bataliono vadas tokio siūlymo neatmetė, tačiau pastebima, kad šis klausimas turės būti aptartas ir su Krašto apsaugos ministerija, mat tokiems objektams taikomi papildomi saugumo reikalavimai.

Susitikimo metu akcentuota ir stovėjimo vietų problema. Šiuo metu batalione tarnauja 500 šauktinių, kurių daugiau nei pusė į batalioną atvyksta savo automobiliais ir turi sukti galvą, kur palikti transporto priemonę.

"Jie norėtų, kad šalia atsirastų galimybės statyti daugiau automobilių. Dabar kenčia ir Dragūnų kvartalas, gyventojai", – sakė A.Barbšys.

Anot vicemero, galimybių įrengti daugiau stovėjimo vietų bataliono prieigose tikrai yra, tad šio klausimo imsis miestas.

"Kas už tvoros – miesto teritorija. Ten įsikūrus batalionui ir didėjant šauktinių skaičiui, mes turime žiūrėti, padėti spręsti stovėjimo problemas. Turime ieškoti sprendinių ir juos rasti bei neapsunkinti gretimų kvartalų gyventojų", – kalbėjo vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Kam dar tu prekybos centrų, kurių ir taip ant kiekvieno kampo

mrr

mrr portretas
Kariškiai tik dabar pradėjo šikną judinti. Kur buvote anksčiau, kai mašinos aplinkines teritorijas tiesiog nutriesdavo. LIDL'as tikrai pastatys įvažiavimui šlogbaumus su laikmačiu. Geriau projektuotojai tegul galvą pasuka kaip iki parduotuvės reikės ateiti Dragūnų g. gyventojams: gatve, tešlynais ar automobiliu teks važiuoti?

To aha

To aha portretas
Tai nevažiuok. Visada galim pieškom ateiti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių