Quantcast

Į mokyklą Klaipėdos moksleiviai sugrįš per egzaminus?

Beveik visus mokslo metus nuotoliniu būdu mokęsi abiturientai laukia artėjančių žinių patikrinimų. Pustrečio mėnesio liko iki egzaminų sesijos pradžios. Pirmasis – lietuvių kalbos egzaminas turėtų vykti birželio 7-ąją. Tačiau ar moksleiviai sugrįš iki egzaminų į mokyklas, prognozuoti sunku.

Praėjusį penktadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, tęsdama neformalius susitikimus su šalies mokyklų vadovais, diskutavo ir su Klaipėdos gimnazijų direktoriais.

Per susitikimą vadovams rūpėjo, ar bus galima grįžti į kontaktines konsultacijas, laikantis visų saugumo reikalavimų, kadangi ne visiems abiturientams pakanka nuotolinių konsultacijų.

„Pavyzdžiui, mes dėl to mokykloje atlikome apklausą, yra skirtingai manančiųjų. Yra vaikų, kuriems sunkiau mokytis namie nuotoliniu būdu, ir jie nori grįžti į mokyklas, yra tokių, kuriems nėra skirtumo, kokiu būdu mokytis. Kaip vadovė, suprantu, kad tikrai būtų gerai bent trumpam grįžti į mokyklas prieš egzaminus, bet kaip bus, priklausys ne nuo mūsų“, – kalbėjo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vadovė Vilija Prižgintienė.

Esama situacija atskleidė, kad nuotoliniu būdu mokytis labai sunku tiems vaikams, kurie nemoka dirbti savarankiškai.

„Tačiau bent jau mūsų mokytojai abiturientais nesiskundžia, sakė, kad jie motyvuoti, dauguma vaikų yra pasirinkę egzaminus, kuriuos laikys, žino, kokių rezultatų nori pasiekti, ir dirba“, – teigė V.Prižgintienė.

Šiemet pirmasis turėtų būti valstybinis lietuvių kalbos egzaminas, kuris vyks birželio 7 d.

Esą per egzaminus šiemet nebus užduočių, kurioms atlikti reikėtų praktinių užsiėmimų ir eksperimentų.

Be to, 15 minučių pratęstas užduočių atlikimo laikas.

„Mums daugiau nerimo kelia dešimtokų žinių patikrinimas, nes lig šiol nėra aiškumo, kaip jis vyks. Jis pirmąkart organizuojamas nuotoliniu būdu. Rytoj turėtų vykti bandomasis patikrinimas. Nežinia, ar nestrigs sistemos, kai tiek vaikų prisijungs“, – teigė V.Prižgintienė.

Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas dešimtokams turėtų vykti balandžio pabaigoje elektroniniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Tai kokio velnio puolėte skiepyti mokytojų, auklėtojų,jei vis vien nieko neatidarote. Veikia tie skiepai ar ne? Atsakysite kada? Vaikai turi lankyti darželį ir mokykla,nepaisant to,dirba tėvai ar ne. Kaip kitaip integruosis į visuomenę. Vaikai nekalti,dirba jų tėvai ar ne,visi nusipelnė vienodų sąlygų integracijos klausimais. Kaip kitaip užauginti pilnavertę karta,jei ne suteikiant pilnavertes salygas lankyti bent ugdymo įstaigas, o ne rūšiuoti pagal kažkokius kriterijus.

Anonimas

Anonimas portretas
tie vaikuciai kazkodel spalvoti !!

Lina

Lina portretas
Kaip puiku! Kodėl darželio mokytojas palikote mirti? Veda Covid sirgdami nedirbantys tėvai ,nes skirtingos vyrų ir moterų pavardės leidžia piknaudžiauti situacija.Atseit su tėčiu negyvena. O koks ilgas kelias iki tyrimo ir po jo.Stebitės kodėl darželiuose žmones serga? Ne mokykla gi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių