Quantcast

Į KU rektoriaus postą – du pretendentai

Į Klaipėdos universiteto rektoriaus vietą pretenduoja du kandidatai – dabartinis įstaigos vadovas Artūras Razbadauskas ir universitetui prieš tai vadovavęs, bet kadencijos taip ir nebaigęs Eimutis Juzeliūnas. Dabartinio rektoriaus kadencija baigsis kitų metų kovo pradžioje.

Dokumentus dalyvauti Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimuose kandidatai galėjo teikti iki lapkričio 10-osios.

Po KU tarybos posėdžio patvirtinta, kad rektoriaus rinkimams registruojami du kandidatai: dabartinis KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas ir Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas prof. habil. dr. E. Juzeliūnas.

E. Juzeliūnas, įteikęs universiteto tarybai atsistatydinimo pareiškimą, iš KU rektoriaus posto pasitraukė 2018-ųjų balandį, kai iki kadencijos pabaigos buvo likę metai.

Tuo esą jis suteikė galimybę naujajai universiteto tarybai atnaujinti universiteto vadovybę, „kuriai tektų misija įgyvendinti šios aukštosios mokyklos veiklos reformą“.

Dabar, praėjus daugiau nei penkeriems metams, jis vėl pretenduoja vadovauti KU.

E. Juzeliūno konkurentas – klaipėdietis, dabartinis universiteto rektorius A. Razbadauskas – chirurgas mokslininkas ir visuomenės veikėjas, biomedicinos mokslų daktaras, Klaipėdos tarybos narys.

Pagal konkurso sąlygas asmuo, pretenduojantis į KU vadovo pareigas, turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti mokslo (meno) daktaro laipsnį arba būti pripažintas menininkas, turėti pedagoginės ir vadybinės patirties, žinoti KU statutą, mokėti valstybinę kalbą.

Drauge su mokslinės ir vadybinės kvalifikacijas liudijančiais dokumentais pretendentai turėjo pateikti universiteto viziją bei ateinančių penkerių metų veiklos programą.

Rinkimams patvirtini kandidatai turės galimybę savąją universiteto viziją viešai pristatyti lapkričio 30 d. KU tarybos rengiamame atvirame posėdyje, į kurį kviečiama ir visa universiteto bendruomenė.

Tarybos posėdis, kuriame bus renkamas KU rektorius, bus uždaras.

Dabar KU rektoriaus pareigas einančio A. Razbadausko kadencija baigiasi 2024 m. kovo 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dičiaus karjera

Dičiaus karjera portretas
Sakot dičių (jazeliūnų) nebėra? Jokaujat ponai! O kitų eilų rektoriai tikrai turėtu atsisakyti. Bet ...

Ku kū universitete

Ku kū universitete portretas
Studijų programa visose specialybės Be be bėėė. Užtat net Upelo g šeštos kartos pigių uosto šliurių palikuonys gauna čia magistrų diplomus ir iškeliauja į pasaulį skleisti patirties, kurią jų amž.at močiutė Dana international sukaupė Triperbare Taikos pr.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Labai panašu į anekdotą... Juzeliūnas rektoriavo beveik nuotoliniu būdu. Dabartinis KU tarybos pirmininkas juo buvo ir tada ir tokį fintą toleravo, tie šposai vos nesibaigė universiteto laidotuvėmis. Dabartinis rektorius valdžios vadeles taip pat paleidęs ir dalinai perleidęs, dėl to nemažas nepasitenkinimas, bet lemiamu momentu ir visumoje dirba universitetui. Bendruomenė mano, kad KU taryboje yra Trojos arklys...Situacijos dramatizmas tame, kad rektoriams nepakako ir nepakanka laiko būti rektoriais...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių