Quantcast

Į Klaipėdą grįš sporto forumas

Po dešimties metų pertraukos į uostamiestį sugrįš sporto forumas. Planuojama, kad jis įvyks šių metų lapkritį. Tikimasi, kad forumas atlieps tiek miesto, tiek ir rajono lūkesčius.

"Kalba čia yra apie tas tradicijas, kurias Klaipėda pati ir įvedė Lietuvoje, rengdama sporto bendruomenės forumus. Tai pirmą kartą buvo prieš dešimt metų, prieš pradedant sporto reformos įgyvendinimą. Praėjus dešimčiai metų, kai jau pirmieji du etapai didžiąja dalimi įgyvendinti, prieš einant į tolesnę plėtrą, matome, kad būtų naudinga apsvarstyti ir apsitarti, kur esame ir ko siekiame", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Prie šio forumo organizavimo nemažai prisidės Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministras Linas Obcarskas, būsimas naujai steigiamos Nacionalinės sporto agentūros vadovas Mindaugas Špokas.

Penktadienį vykusiame susitikime buvo aptarta, koks galėtų būti renginio turinys, kas jame dalyvautų. Suderinus turinį, bus lengviau kalbėti apie renginio moderavimą ir kitus su tuo susijusius dalykus.

"Neabejoju, kad lapkritį organizuojamame forume tikrai turės galimybę dalyvauti visa Klaipėdos miesto sporto bendruomenė, regiono sporto atstovai, taip pat sporto asociacijų, federacijų atstovai, kad dėliojant miesto strategiją neiškryptume iš nacionalinės strategijos orbitos", – sakė miesto vadovas.

Iš pradžių buvo planuojama forumą rengti spalį, bet ministerija patarė atidėti vėliau.

"Geriau gerai pasiruošti forumui, bet šiek tiek vėliau, negu šiek tiek forsuojant prarasti turinio gelmę ir aktualijas", – kalbėjo V.Grubliauskas.


Šiame straipsnyje: sporto forumasKlaipėdasportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių