Quantcast

Į Klaipėdą atplauks rusų burlaivis „Štandart“: čia tikisi surinkti buriavimo praktikantų grupę

Į Jūros šventę Klaipėdoje atplauksiantis "Baltic Regatta 2021" lenktynių dalyvis rusų burlaivis "Štandart" čia tikisi surinkti buriavimo praktikantų grupę. Skelbiama, kad nesvarbus nei kandidatų amžius, nei jų buriavimo įgūdžiai. Kitų burlaivių įgulos dėl pandemijos yra uždaresnės, žmonių iš šono šį kartą buriuoti nekviečia.

Miestas laukia burlaivių

Dėl pandemijos atšaukus prestižines burlaivių lenktynes "The Tall Ships Races 2021", surengtos mažesnės – "Baltic Regatta 2021", kuriose dalyvauja 22 burlaiviai iš septynių šalių – Lenkijos, Estijos, Danijos, Rusijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Lietuvos.

Uostamiesčio ir Lietuvos garbę gina net du Klaipėdos universiteto laivai – didžiausias plaukiojantis šalies burlaivis "Brabander" ir mokomoji jūrinė jachta "Odisėja".

"Burlaiviai Klaipėdoje yra laukiami penktadienį, liepos 23 d., iki 12 valandos. Jie lenktyniauja, šiuo metu plaukia pirmąjį lenktynių etapą iš Talino į Klaipėdą. Jų greitis priklauso nuo vėjo. Pagal mūsų turimą sąrašą, lenktynėse dalyvauja 22 laivai", – patvirtino viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" jūrinių projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė.

Lenktynės startavo Taline, pirmasis etapas baigsis Klaipėdoje, antrasis vyks iš Klaipėdos – bus plaukiama į Ščeciną Lenkijoje.

Prašė paskleisti žinią

Iš visų regatoje dalyvaujančių burlaivių vienintelis „Štandart“ kviečia klaipėdiečius, norinčius prisijungti prie plaukimo.

Į šventės organizatorius Klaipėdoje kreipėsi vieno lenktynių dalyvių, rusų mokomojo burlaivio "Štandart", kapitonas ir paskelbė, jog renka komandą Klaipėdoje, kas norėtų plaukti į Ščeciną.

"Jie mūsų paprašė paplatinti šią informaciją, nes tokiam senoviškam laivui be papildomos įgulos plaukti yra sudėtinga. Todėl pakvietė prisijungti ir klaipėdiečius", – teigė V.Ulevičienė.

Iš visų regatoje dalyvaujančių burlaivių tik vienintelis "Štandart" kviečia klaipėdiečius, norinčius prisijungti prie plaukimo.

Gali reikėti apie 20 buriavimo praktikantų.

Laivai Klaipėdoje bus iki sekmadienio, apie 17 val. jie rikiuosis į paradą ir ruošis išvykti.

Jūroje bus paskelbtas startas antrajam lenktynių etapui.

Įrengtos veikiančios patrankos

Kvietime tapti buriavimo praktikantais mokomojo burlaivio "Štandart" įgula skelbia, kad "bus galimybė pajusti, kaip žmonės gyveno laive XVIII–XIX amžiuje".

"Štandart" yra Baltijos laivyno, 1703 m. pastatyto Petro I paties pirmojo laivo, tiksli kopija.

Esą viskas ten yra autentiška iki pat raižytų ornamentų, puošiančių buvusio admirolo kajutę, kuri dabar naudojama kaip navigatoriaus kabina.

Laivas jūromis plaukioja pastaruosius 20 metų.

Teigiama, kad jame netgi yra veikiančios 8 patrankos, taip pat viskas, ko reikia saugiai kelionei: navigacija, radijo ryšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo  portretas
geriau kad mūsų lietuviukai tik popieriuje matytu kaip kelt bures ar tvarkytis burlaivyje. Svarbu kad žino kokios spalvos Liandzbergo kaklaraištis ar Raskevičiaus triusiakai:D) Sveikinimai apačioje rašinėjantiems debilams pasiekus durnumo viršūne !!! :D:D:D))

tam maskoliui Škiperis astargus tevas

tam maskoliui Škiperis astargus tevas portretas
Imk fufaikę ir "čemodaną" ir varyk į savo mokšų bandustaną.

Škiperis astargus tevas

Škiperis astargus tevas portretas
Galvas isiplaukite su muilu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių