Quantcast

Į Klaipėdą atplaukė JAV karinio laivyno raketinis kovos laivas

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos uostą trečiadienį atvyko JAV karinio laivyno raketinis kovos laivas USS „Porter“ (DDG-78).

Šis laivas Baltijos jūroje vykdo JAV laivyno pavestas užduotis, pranešė kariuomenė.

Į uostą JAV laivą atlydėjo Lietuvos karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos Povandeninių veiksmų komandos ginkluota apsauga. Laivo apsauga uosto akvatorijoje greitaeigių valčių pagalba užtikrinama viso vizito metu.

JAV karinio laivo vadas kontradmirolas Josephas S. Hamiltonas (Džozefas S. Hamiltonas) su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kapitonu Giedriumi Premenecku aptarė saugumo situaciją Baltijos jūroje, vykdomą JAV ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimą.

Anot kariuomenės pranešimo, šio „Arleigh Burke“ klasės laivo ginkluotę sudaro įvairių tipų torpedos, raketos, artilerijos ir kulkosvaidžių sistemos. Ant laivo dislokuotas „MH-60R Sea Hawk“ sraigtasparnis, skirtas remti laivo užduotis operacijų metu. Laivo įgulą sudaro beveik 300 karininkų, puskarininkių ir jūreivių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Galėtų tas laivukas kokiam pusmečiui pasilikti pas mus.

Das ist fantastisch

Das ist fantastisch portretas
Jau Raptor prapyso yankee. Ir sedi tyliai, be vyjebonu. Bet KL raso kad cia rusai kalti. Ka pindosai daro prie Rusijos sienos uz 7000 km nuo savo teritorijos niekas nenori paaiskinti. Cia jei rusai su savo dronais is Mexikos kariniu baziu prie LA skraidytu.. Kaip, patinka, pindosija ir jos "subinlaiziai"???

Anonimas

Anonimas portretas
realiai tai nei amerikieciu kariniu laivu nereikia - lenkai taip sustiprejo, kad vieni atp#stu kacapus. pavirto ir pajuokos objekta, su ukraina metus laiko nesusitvarko, viskas pragerta isparceliuota. russkynas - busima kinieciu kolonija, pasaulio siknaskyle...
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių