Quantcast

Į Karklę – talkinti ir pramogauti

Prasmingai praleisti savaitgalį norintys klaipėdiečiai kviečiami prisijungti prie kelias progas pabūti Karklėje sujungti panorusiais Pajūrio regioninio parko darbuotojais bei talkas organizuojančiais žmonėms.

"Darom prie jūros" pavadinę savaitgalio akciją jos rengėjai yra nusiteikę ne tik padėti regioninio parko žmonėms sutvarkyti apie penkis kilometrus kranto, bet ir drauge turiningai praleisti laiką.

"Darbas neturi būti kančia, – teigė regioninio parko vadovas Darius Nicius. – Norime sujungti kelis dalykus: atlikti krantotvarkos darbus ir įtraukti į juos platesnę visuomenės dalį ne tik iš pajūrio. Įtrauksime talkininkus ir į Karklės bendruomenės šventę "Menkinė". Be to, visi jie kviečiami šeštadienį dalyvauti senovinėje ugnies sąšaukoje. Visa tai galima būtų pavadinti aplinkosauginiu festivaliu."

Darbas neturi būti kančia.

Todėl jau penktadienį iš visos Lietuvos į Karklę atvažiavę talkininkai bei klaipėdiečiai klausė paskaitos apie krantotvarką, susipažino, kodėl tai būtina daryti, o vėliau žiūrėjo "Sidabrinės gervės" organizatorių dovanotus filmus. Šeštadienį po darbų talkininkų lauks koncertai, diskusijos bei jogos mankštos.

Tikėtasi, kad akcijoje gali dalyvauti apie 500 žmonių. Laukdami tokio gausaus talkininkų būrio parko darbuotojai porą savaičių ruošė jiems darbo priemones.

Pernai analogiškame renginyje dalyvavo pora šimtų dalyvių, apie ketvirtadalis jų buvo iš Klaipėdos. Paskaičiuota, kad atlikti darbai vertinami 10 tūkst. eurų. Tikėtina, kad šiemet talkininkai atneš dar daugiau naudos.

Atvyksiantiems iš toliau bus sudarytos sąlygos įsikurti kempinge.

"Tvarkysime apie penkis kilometrus Karklės ruožo. Apie pustrečio kilometro į Palangos pusę sutvarkysime tai, ką po praėjusių metų talkos sugriovė gamta ir žmonės. Surinksime ir šiukšles. Aktyviau dirbti numatyta pietinėje Karklės dalyje ties "Žilvičio" stovyklaviete ir ant Olando Kepurės skardžio, kur lankytojai ištrypė žolę. Teks labiausiai lankomą skardžio kraštą užkloti žabų klojiniais, kad sustabdytume smėlio judėjimą į miško pusę. Tai padeda išlaikyti skardį stabilų. Olando Kepurėje žmonių lankymasis nėra ribojamas, bet ši vieta yra labai jautri. Jeigu nenorime uždaryti šios vietos, turime dirbti visomis kryptimis ir šviesti žmones", – paaiškino D.Nicius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur tas stormbambis visiškas liberastas trubadūras

o kur tas stormbambis visiškas liberastas trubadūras portretas
su savo lezbėm dukrom raudonas batais ir savo boba nereguojančia į aplinka, o kaip pas tave gyvena Ukrainos berniukas

kur

kur portretas
Kur bėgikai, vienuoliai, ar dalyvaus

Ten itin turtingi gyvena, patys turi tvarkytis

Ten itin turtingi gyvena, patys turi tvarkytis portretas
Nenustoju stebėtis. Toje vietoje ir Giruliuose - apsivogusiųjų, korumpuotų turčių namai ir kitas nekilnojamasis turtas. Daug narkomanų - naujai pralobusiųjų vaikučių ir anūkėlių, kaip įprasta kad yra: kyšių prisirinkusiųjų medikų ir kitų kur į savo kišenes štai jau nuo 2004-2005 m persidėjo ES finansavimo lėšas, kurios nebuvo visiškai skirtos asmeninių namų statybai kokio darželio direktorei ar universiteto buvusio rektoriui, bet vokeliuose otkatus vadinamus mokėjo susirinkti visi, kas dėjo parašus gausybės biudžetinių įstaigų remontų ir perstatymų metu. O kur dar uostamiesčio aplinkoje itin greitai pralobusieji iš nelegalių verslų: prekyba žmonėmis, prostitucija, prekyba vogtais automobiliais įvežamais keltais ir kitaip, narkotikų nelegali prekyba, iš medicinos įstaigų išneštų ir pavogtų visokių linksminamųjų ir raminamųjų bei migdomųjų vaistukų išpardavimas, teisininkų korumpuotų praturtėjimas tiesiog žaibiškai, net eilinis policininkas per kelis metus tampa pasiturinčiu.Galimai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių