Quantcast

Per Gyvūnijos dieną – į bažnyčią

Minint Pasaulinę gyvūnijos dieną, spalio 4-ąją, prie šios šventės minėjimo prisijungs ir Klaipėda. Tądien vyks susitikimai su veterinarijos specialistais, tad keturkojų šeimininkai turės progą ne tik žygiuoti šventinėje eisenoje, bet ir dalyvaudami edukacijose užduoti aktualius klausimus.

Kadangi Klaipėdoje yra Šv. Pranciškaus Asyžiečio, žinomo ir kaip gyvūnijos globėjo, bažnyčia, spalio 2-ąją 15 val. čia bus aukojamos mišios.

Pasak Projektų vadovės, muziejininkės Vilijos Jonušaitytės-Brosse, į bažnyčią bus galima atsivesti ir keturkojus.

"Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4) bus aukojamos mišios už veterinarijos darbuotojus, gyvūnų globėjus ir pačius gyvūnus, kuriuos išimties tvarka bus galima atsivesti į bažnyčią", – nurodė pašnekovė.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos teigimu, į bažnyčią žmonės atsivesdavo ne tik šunis, bet ir kates.

"Ši iniciatyva minima daugiau negu dešimt metų. Sutarėme su vienuoliais, kad Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyktų mišios, jie irgi pakvies, kad žmonės, neabejingi gyvūnų gerovei, ateitų su keturkojais.  Anksčiau daugiausia atsivesdavo šuniukų, būdavo ir kačiukų. Susirinkdavo nemažai žmonių. Be to, mišios vykdavo sekmadienį, tad daugelis ateidavo nebūtinai tai progai", – sakė direktorius.

Jis taip pat nurodė, kad tiek po mišių, tiek ir ankstesnėmis dienomis, pavyzdžiui, spalio 1-ąją,  vyks įvairios edukacijos.

"Vaivorykštės" gimnazijos stadione pernai viena įmonė suorganizavo didžiausią gyvūnų augintojų eiseną. Šiemet programą šiek tiek pakeitė. Prieš eiseną vyks edukacijos. Mūsų tarnybos inspektoriai jose irgi dalyvaus, supažindins dalyvius su reikalavimais, kad reikia ženklinti gyvūnus ir jais rūpintis", – kalbėjo A.Bauža.

Šventė startuos spalio 1 d. 12 val. Gargždų "Vaivorykštės" gimnazijos stadione (Vingio g. 6).

Eisenos dalyviai pajudės link Gargždų kultūros centro prieigų.  Apsilankiusiųjų šventėje lauks pramogos ir įvairūs konkursai.

Veterinarijos specialistai dalins patarimus, kaip reikia prižiūrėti gyvūnus, kad jie būtų sveiki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Melsities už veterinarus ? Už tuos plešikus ! Šuo suviduriavo ..gide 2 savaitės- 200 euru . Tepenelis išmatu 15 .antra karta tas pat tirimas tik kitas giditojas 25 eurai .paklausus kodel atsakė kad 2 kartas .stuburo uždegimas kraujo týrimas + ampule 110 euru .kita dieną 70 . Nuejau į musu vaistine ir už 6 eurus nupirkau nuo už degimo 5ampules pati suliaidau .sveika !

Anonimas

Anonimas portretas
Durna sena boba,neturi ką veikti ,arba pensiją per didelia gal gauna. Iš vis pasaulis nuorotėjas ,ypatingai JAV .Daunų iš mėgintuvėliu priveista toje šalyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių