Quantcast

Gyventojus vilios renginiai prie eglučių

Šventės – ne tik linksmos užstalės, bet ir proga iškišti nosis iš namų. Į Klaipėdą, Palangą traukiantys žmonės bei vietos gyventojai kalėdinių renginių sulauks ir pajūryje.

Kvies į Teatro aikštę

Klaipėdoje šurmulio per penkias šventines dienas galima tikėtis Teatro aikštėje. Čia, kaip ir kasdien, nuo 17.30 iki 20.30 val. kas pusvalandį bus rodoma šviečianti ir skambanti Taravos Anikės istorija. Tai yra viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" ir Latvijos kompanijos "Artistic.lv" bendras projektas, pavadintas "Legendos šviesa".

Šeštadienį ir sekmadienį 16 val. Teatro aikštėje vyks Kalėdų laukimo koncertai "Septynios Kalėdinės pėdos". Juose dalyvaus žinomiausi miesto ir Lietuvos atlikėjai.

Senamiestį puošia dar vienas kalėdinis akcentas – pernai po didžiųjų švenčių į buvusios Šv. Jono bažnyčios vietą (Šv. Jono bažnyčios aikštė, Turgaus g.) perkelta Aidos Raimondos Pečeliūnienės paroda "Diena, kai gimė Išganytojas".

Pirmąją Kalėdų dieną 16 val. Liepų gatvėje tradiciškai skambės Klaipėdos kariliono varpai, gros Kęstutis Kačinskas ir Stanislovas Žilevičius.

Sutiks tikrą Kalėdų Senelį

Panašu, kad kurortas labiau laukia svečių, Palangoje numatyta daugiau renginių viešose erdvėse, miestas turi daugiau kalėdinių akcentų, kuriuos atvykėliai ir palangiškiai galės aplankyti.

Šiemet didžioji eglė pastatyta šalia grafų Tiškevičių alėjos, pati eglutė vadinama muzikuojančia. Visą šventinį laikotarpį iki pat Naujųjų metų kasdien nuo 17 iki 20 val. prie eglutės groja muzika, specialios iliuminacijos kuria įspūdį, kad eglutė šoka.

Šeštadienį ir sekmadienį 13–14 val. prie eglutės vaikai sutiks Kalėdų Senelį, jis kvies į Kurhauzą, ragins vaikus rašyti jam laiškus, palinkėti gražių dalykų.

Abi savaitgalio dienas 16.30 val. prie Palangos eglutės kurorto Kultūros ir jaunimo centro kamerinis choras giedos gerai žinomas ir naujas kalėdines giesmes.

Pirmąją Kalėdų dieną prie pagrindinės Palangos žaliaskarės atkeliaus Kalėdų Senelis. Jis ketina kalbinti ne tik vaikus, klausinės ir suaugusiuosius apie besibaigiančius metus. Tai bus puiki proga nusifotografuoti su juo.

Šventė – visame kurorte

Antrąją Kalėdų dieną 13 val. Palangos švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje Palangos orkestras kvies į muzikos valandą.

Gruodžio 27 d. 18 val. kurorto viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 61) vyks koncertas "Kalėdinė klasika". Dalyvaus Liudas Mikalauskas ir Audronė Juozauskaitė.

Tuo pačiu metu Palangos kurorto muziejuje (Birutės al. 34A) folkloro ansamblis "Mėguva" ir svečiai surengs kalėdinį šokių vakarą.

Per visas šventes į Palangą atvyksiantys žmonės kviečiami pavaikštinėti ne tik grafų Tiškevičių alėja. Tradiciškai į J.Basanavičiaus gatvę puošmenų išmonė vilios pasigrožėti eile eglučių.

Aikštė, kurioje daug metų būdavo puošiama didžioji miesto eglė, šiemet neliko tuščia, ji padabinta milžinišką eglutės bumbulą primenančia instaliacija, į kurios vidų galima įeiti.

Dar vienas mirgantis šviesomis šventinis akcentas džiugina akį aikštėje, kur vasarą trykšta muzikinis fontanas.

"Palangoje Kalėdų metą praleisti sumanę žmonės čia ras daug vietų bei būdų pasilinksminti ir pajusti šventę. Kartais tai atsitinka visiškai netikėtai. Prie eglutės vieną dieną susirinko šokių studijos vaikai ir šokdami aplinkiniams suteikė daug džiaugsmo. Dažną žmogų apima noras dainuoti, kai įlenda į savotišką iliuminacijų bangą šalia eglutės, tai – puiki tam vieta", – pasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių