Quantcast

Gyventojus suvienijo kaimynų šventė

Šeštadienį Žolynų gatvės bendruomenės nariai minėjo dešimties metų veiklos jubiliejų. Ta proga į kiemą išskubėjusių kaimynų laukė įvairios pramogos, žaidimai ir skanėstai.

Žolynų kvartalo gyventojai – puikus bendruomeniškumo pavyzdys kitiems kvartalams. Jau dešimtą kartą Kaimynų dieną švenčiantys klaipėdiečiai šiemet surengė dar smagesnį pasibuvimą. Gerai praleisti laiko susirinko ir mažieji klaipėdiečiai, ir jų tėvai.

Šventės dalyvius linksmino modernaus folkloro ansamblio „Kitava“ muzikantai, kurie į uostamiestį atvyko iš Šiaulių. Taip pat sušalti neleido sportiniai užsiėmimai, orientacinės rungtys, kaimynai žaidė tinklinį, krepšinį.

Vaikai šventėje irgi nenuobodžiavo. Specialiai jiems buvo pastatyti spalvingi batutai, programą vedė ir mažuosius užėmė animatoriai, persikūniję į pasakų herojus. Taip pat savo talentą kaimynams pademonstravo jaunieji šokėjai.

Kaip pastebėjo vienas Žolynų gatvės gyventojas, šiuolaikiniai žmonės per daug užsidarę, ne tik nebendrauja tarpusavyje, bet apskritai nepažįsta savo kaimynų. Siekiant, kad panaši situacija neištiktų ir šios bendruomenės, kvartalo gyventojai ėmėsi iniciatyvos. Kasmet panašiu laiku jie švenčia Kaimynų dieną.

„Kai tik atsikraustėme gyventi į Žolynų gatvę, kai kurių čia stovinčių namų dar nė nebuvo. Stebėjome, kaip kuriasi ir gausėja bendruomenė, kurią dabar sudaro nemenkas būrys, daugiausia – jaunų klaipėdiečių šeimos. O įdomiausia tai, kad viskas prasidėjo nuo sumuštinių „baliaus“. Vienas kaimynas pakvietė visus į lauką paragauti, paplepėti ir galiausiai tai tapo kasmetiniu renginiu. Tai buvo visiška improvizacija“, – šypsojosi vyras.

Dabar „žolyniečiai“ net turi savo himną. Pastarasis, kaip pastebėjo jubiliejinėje šventėje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, yra įspūdingo ilgio.

„Linkiu ir toliau sėkmingai puoselėti šį gražų bendruomeniškumo jausmą, kuomet visos iniciatyvos vyksta ne iš reikalo ir per prievartą, o džiaugiantis jomis. Jūsų draugiškumas – pavyzdys kitiems. Tai yra tik jūsų vienų renginys, nes patys jį kuriate. Vienybės ir toliau tai darant“, – sveikino miesto galva.

Gyventojai patys surengė šventę iš Žolynų gatvės bendruomenės lėšų ir nario mokesčio, kurį sumoka kiekvienas jos narys. Taip pat prisidėjo kvartalą administruojanti įmonė „Vitės valdos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių