Quantcast

Gyventojams policijos kaimynystė apkarto

Vyresnieji Kauno gatvės gyventojai, įsigiję čia butus dar tada, kai tik buvo pastatyti daugiabučiai šios gatvės namai, šiemet minės pusės amžiaus, kai čia gyvena, sukaktį. Anksčiau didžiavęsi nuostabiu rajonu, dabar žmonės jaučiasi vis labiau pamiršti ir nuskriausti dėl didelių įstaigų kaimynystės.

Gyveno prestižiniame rajone

Klaipėdietis Algirdas Guzauskas tikina: Kauno gatvei šiemet sukanka 50 metų.

Tie, kas čia įsikūrė pirmieji, dabar jau – pensininkai. Nuo seno ši vieta buvo laikoma puikiu mikrorajonu.

Pirmiausia todėl, kad visiškai šalia yra nuostabus ąžuolynas. Tai vieta, kur smagu pasivaikščioti jauniems tėvams ir senukams.

Įdomi ir šios vietovės praeitis. Šioje vietoje yra buvęs Klaipėdos oro uostas. Teigiama, kad šimtamečiai medžiai yra senojo, gal net pagoniškus laikus menančio švento ąžuolyno liekanos.

Vieta gyventi patogi ir tuo, kad neskubant iki miesto centro nesunku nueiti pėsčiomis.

"Esu girdėjęs architektus sakant, kad šis mikrorajonas labai tinkamai suplanuotas, patogus žmonėms. Taip ir jautėmės ilgus metus. Gyvenimas pradėjo keistis, kai mūsų gatvėje atsirado didžiausias mieste prekybos ir pramogų centras. Bet prie parduotuvės yra didžiulė automobilių aikštelė. Joje mašinos nesutelpa, kai skelbiamos nuolaidų akcijos ir prieš didžiąsias metų šventes. Tačiau, kai kiek daugiau nei prieš metus greta pradėjo veikti Vyriausiasis policijos komisariatas, mūsų gyvenimas visai apkarto", – tikino Kauno gatvės gyventojas.

Vyras pastebėjo, kad kiemuose pradėjo darytis ankšta dar prieš dešimtmetį. Ir nenuostabu, nes visi sovietmečiu statyti namai turi itin ankštus kiemus.

Prieš kelerius metus susitikę su gyventojais projektuotojai tikino skaičiuojantys, kad prie 85 butų namo turėtų tilpti 70 automobilių.

Dabar toks skaičiavimas – netikslus, nes ne viena šeima turi dvi ar net tris mašinas.

Žmonės vis dar laukia pažado tvarkyti kiemus ir platinti aikšteles prie tų namų, kurie imsis renovacijos.

Kaip ir kitose miesto vietose, dauguma senųjų gyventojų nenori renovacijos baimindamiesi didelių paskolų.

Atsikėlė šimtai pareigūnų

Skirtingai nuo kitų panašiai ankštų kiemų, į Kauno gatvę išvažą turintys namai pastaruoju metu dūsta nuo kaimynystės.

Kiekvieną dieną čia vyksta tikras karas už galimybę įvažiuoti į kiemą.

Kiek daugiau nei prieš metus šioje gatvėje pradėjo veikti Vyriausiasis Klaipėdos apskrities policijos komisariatas.

Jame dirba apie 700 darbuotojų. Nemaža dalis jų atvažiuoja nuosavu transportu.

Visiems vietos komisariato kieme arba aikštelėse šalia pastato neužtenka.

Dalis pareigūnų ir tarnautojų raginami mašinas palikti "Akropolio" aikštelėje arba pirmojoje Kauno gatvės juostoje.

Todėl didelė daugybė interesantų, atvažiuojančių į policiją neilgam, neranda vietos sustoti arti komisariato ir spraudžiasi į siauručius arčiausiai stovinčių namų kiemus.

"Tikras košmaras, kai į prigrūstą kiemą reikia įvažiuoti greitajai pagalbai, o dar blogiau – didžiulei ugniagesių mašinai. Pats esu matęs, kaip greitosios vairuotojas nėjo kartu su medikais išnešti ligonio, nes bet kurią akimirką jam galėjo tekti išvairuoti automobilį. Mat "greitukė" tapo keliuko kamščiu, atsitraukti jai nebuvo kur, – pasakojo A.Guzauskas.

Apie vargus vykstant gelbėti žmonių sveikatą ar net gyvybę kalba greitosios medicinos pagalbos vairuotojai.

Tačiau jie neišskiria Kauno gatvės kiemų kaip siauresnių nei kitų sovietmečiu statytų kvartalų.

Kiek sunkiau ugniagesiams bei šiukšliavežiams.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Valdas Kundrotas patvirtino, kad išvažiuoti iš šių dažniausiai labai gausiai mašinų prikimštų kiemų paprastai pavyksta tik atbulomis.

Būna, kad vyrams tenka rankomis kelti kelią užtvėrusį automobilį, nereti atvejai, kai mašinos apibraižomos.

Kiemai virto purvynais

"Dieną, kai mes, gyvenantieji šalia komisariato, išvažiuojame į darbus, mūsų kiemus užkemša policininkų ir policijos interesantų mašinos. Viltis, kad vakare pasikeisime vietomis, ne visada pasiteisina. Spėjame, kad čia lieka per naktį dirbančių policininkų automobiliai," – tikino gyventojas.

Apie tai byloja ir kiemuose iki purvo praminti takai, vedantys ne kur kitur, o į policijos komisariatą.

Žmonės jau seniai pamiršo apie estetiškus žolynus kiemuose. Jie visi išvažinėti.

Kiekviena įvaža į kiemus yra aklina, jomis nėra galimybės nuvykti į kokią nors kitą gatvelę.

Šios įvažos jungia du ar tris namus. Jose stovi ir atliekų konteineriai, kuriuos ištuštinti atvažiuojančios mašinos taip pat yra didelės ir sunkiai čia įsitenka.

Gyventojai yra girdėję apie ketinimus šiukšlių konteinerius iš kiemų iškelti prie pat Kauno gatvės.

Kai vairuotojas įsuka į kiemą, neretai pamato priešais atvažiuojantį automobilį ir yra priverstas judėti atgal atbulas.

Taip įvažiuoti į judrią Kauno gatvę yra pavojinga. Todėl žolynai čia taip pat išvažinėti ir virtę neišbrendamais purvynais.

Vengdami susidūrimų su atbulomis iš kiemų išvažiuojančiomis mašinomis Kauno gatve važiuojantys vairuotojai pristabdo, taip per kelias akimirkas susidaro kamšatys.

Didžiąją dienos dalį eismas šioje gatvėje yra toks intensyvus, kad išsukti iš kiemo į kairę, Šilutės plento link, yra nerealu.

Nuo Taikos prospekto pusės atvažiuojantys vairuotojai, keliskart stabtelėję prie pėsčiųjų perėjų arčiau prekybos centro, paspaudžia greičio pedalą.

Todėl pėstiesiems ši gatvė yra itin pavojinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Kauno gatvė padalinta į dvi dalis.Viena dalis yra praplatėjusi dėka Akropolio o kita dalis link Šilutės pl susiaurėjusi.O tai atsirado kai Policijos pastatas atsirado.Pritrūko vietos kur mašinas statyti.tiek policijos darbuotojams tiek atvykstantiems lankytojams. Todėl čia namų gyventojams esantiems priešais policijos valdybą tapo problema su transportu.Pirma reikia praplėsti kelio įvažas antra skubiai rekonstruoti namų kiemus kad tilptų mašinos. Gal pagaliau pasisakys miesto valdininkai ką numato daryti?

gddhh

gddhh portretas
Kauno gatvej tikrai ne blogiau uz bet kuri gyvenamaji miesto rajona, baikite verkslenti. Vazinejames ten pas abidvi mano seneles, viena prie Akropolio pat, kita toliau link komisariato gyvenanti- retai kada nerandame vietos kieme pasistatyti. Tiesa sakant, nebent gyveni name prie pat gatves ir tingi tuos 100m nuo vidines aiksteles paeiti, problemos ten apskritai nera. Visuose kiemuose truksta vietos, ne prie ko tas komisariatas, tiesiog kiemai nebuvo suprojektuoti tokiam masinu srautui, o pensininku be masinu vietas begant laikui uzima jaunuosios seimos, turincios 1-2 masinas.

Vvvv

Vvvv portretas
Tai kad policijos komisariatas yra pasirase sutarti su Akropoliu del automobiliu statymo
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių