Quantcast

Gyventojai už atliekas mokės mažiau

Uostamiestyje ir vėl ketinama mažinti klaipėdiečiams tenkantį mokestį už atliekų surinkimą bei jų tvarkymą. Jeigu politikai pritars, vietinės rinkliavos įmokos, apskaičiuotos už 2017-uosius, susitrauks 5 proc. Tokia nuolaida uostamiestyje tvirtinama jau trečius metus.

Uostamiesčio politikai spręs klausimą, susijusį su įmokomis už atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Ketinama 5 proc. sumažinti metinės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą įmokas, apskaičiuotas už 2017-uosius.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės teigimu, tokia nuolaida rinkliavos mokėtojams uostamiestyje nustatoma jau trečius metus.

Skaičiuojama, kad, patvirtinus įmokų mažinimą 5 proc., į savivaldybės biudžetą nepaklius apie 261 tūkst. eurų vietinės rinkliavos lėšų.

Nepriemoką planuojama dengti iš perteklinių vietinės rinkliavos lėšų.

Pasak pašnekovės, įmokų mažinimas 5 proc. numatytas visiems metams, todėl išliks ir mieste įvedus dvinarę rinkliavos sistemą.

Numatoma, kad nauja sistema uostamiestyje galėtų įsigalioti jau nuo šių metų liepos.

Pirmadienį posėdžiavę miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai tokiam siūlymui pritarė. Galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
klaipediskiai buvo permokeje milijonus - nepamirsome .

Jo

Jo portretas
Seniausia milijonuose vartosi !!!

Paradoksas

Paradoksas portretas
99 procentai stiklinės , plastikinės taros nugula taromatuose ir tai atitinkamai sumažino bendrą šiukšlių kiekį. Kai kur šiukšles jau rūšiuoja gyventojai jas mesdami į atitinkamus konteinerius ko pasekoje šiukšlių išvežimas, rūšiavimas, utilizavimas turėtų mažėt, bet apie tai tyla ir tik kalbama apie mistinę nuolaidą... Miesto politikai eilinį kartą kabina makaronus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių