Quantcast

Gyventojai pyksta: šiukšlių dėžės perpildytos šunų išmatomis

Gyventojams įkyrėjo nuolat pilnos šiukšlių dėžės, skirtos šunų išmatoms. Esą neteisinga, kad gyvūnų augintojams rinkti ekskrementus yra privalu, o tinkamai pasirūpinti šiukšliadėžių atlaisvinimu – nesugebama.

Kauno gatvėje esančiame Ąžuolyno giraitės parke kasdien vaikštinėja ir savo keturkojus draugus vedžioja šimtai klaipėdiečių. Specialiai tam parke pastatytos dvi šiukšliadėžės šunų ekskrementams.

Tačiau gyventojai skundžiasi, kad šių talpyklių turinys per retai valomas.

Panaši situacija ne tik Ąžuolų giraitėje, bet ir kitose miesto viešosiose erdvėse, kur žmonės vedžioja šunis.

"Norėčiau gauti atsakymą, kas kiek laiko turi būti valomos tos šiukšliadėžės. Bendruomenę privertė rinkti augintinių ekskrementus. Kam? Kad viskas gulėtų vienoje vietoje? Ar taip gražiau atrodo? Nemanau. Juolab kad jos yra aukštos ir visas turinys matosi iš toli", – nesuprato klaipėdietė Natalija.

Bendruomenę privertė rinkti augintinių ekskrementus. Kam? Kad viskas gulėtų vienoje vietoje?

Esą sveiku proto nesuvokiama, kam vargti, statyti šiukšlines ir švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus, jei jos visą laiką būna perpildytos.

"Dabar dar vėsoka, o kas dėsis vasarą? Sukišti pinigai, o niekas nesirūpina. Daugybė žmonių surenka ir meta, nes kitaip gautų baudas, bet tvarkos nėra. Tos dvi šiukšlinės tarsi dėl juoko  pastatytos", – stebėjosi Natalija.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė gavusi iš gyventojų skundą ir į jį reaguos.

"Pas mus šios šiukšliadėžės yra prižiūrimos vieną kartą per savaitę. Akivaizdu, kad per mažai, todėl padidinsime periodiškumą. Tikiuosi, kad problema išsispręs. Pabandysime porą kartų, jeigu trūks, tada vasaros sezonu dar didinsime. Gal reikės ir kas antrą dieną", – svarstė I.Šakalienė.

Tvarkyti šiuos reikalus patikėta įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbininkams.

Anot I.Šakalienės, šunų ekskrementams skirtų šiukšlinių mieste yra daugiau nei pora dešimčių – visose gyvūnų vedžiojimo aikštelėse ir kitose populiariose vietose.

"Rinkti augintinių išmatas žmonės privalo, tačiau, pasikeitus teisės aktams, ekskrementus išmesti galima ir į bet kurį buitinių atliekų konteinerį", – priminė pašnekovė.

Pasitaiko, kad gyventojai užpildo gyvūnų šiukšlines buitinėmis atliekomis, todėl esą ir nespėjama jų laiku atlaisvinti.


Šiame straipsnyje: šiukšliadėžėšiukšlių dėžėsšunų ekskrementaiekskrementaiskaitytojo naujienašunų išmatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia imtis visų priemonių šunų skaičiui mažinti. Nes jau skęstame jų šūduose. Vienas geriausių būdų yra jų nuodijimas.

SOS

SOS portretas
Rėikia miesto valdžios įstatymo dėl šunų išmatų surinkimo ir kiemuose atskirų išmatoms konteinerių. Jei miestas matom, kad tvarkosi, tai turi sutvarkyti, kad kiemuose neliptume į šunų išmatas. Moralizavimas nieko nepadeda, reikia rimtų baudų.

Nuomone

Nuomone portretas
Jei nera vietos vienam konteinery, metu i kita, svarbiausia yra surinkti, nes dabar neimanoma perlipti per ismatas, net slykstu darosi. Ir matosi tie patys sudukai, tu paciu sunu, tik kitoj vietoj,reikia isidemeti, kas ten nesurenka.Ir dar, blogai isveza siuksles, juk taip brangiai mokam, pagal kvadratura, nors butuose praktiskai po 1 ar 2 zmones gyvena. Saligatviai siukslini, nes tvarko tik apie namus 20 metru, kitur siukslynai, niekas nevalo ir netvarko. Kur dingsta musu surinkti mokesciai, kad gyvenam tokiam bardake, saligatviu plyteles isnesiotos, sudauzytos, kiemai duobeti, masinu ner kur statyti, o pinigai praplaunami nezinia kur.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių