Quantcast

Gyventojai kraupsta: miesto centre – sąvartynas (įmonės komentaras)

Klaipėdietis užfiksavo pasibaisėtiną vaizdą ir tiksinčią užkrato bombą Liepų gatvėje, šalia atliekų tvarkymo įmonės "Ekonovus". Teritorijoje pasklidusios atliekos primena sąvartyną. Situacija pradėjo domėtis atsakingos tarnybos.

Žmonėms sunkiai protu suvokiama tai, kas vyksta Liepų g. 85 numeriu pažymėtoje teritorijoje. Šiukšlės priklauso čia įsikūrusiai atliekų tvarkymo bendrovei, kuri, panašu, visiškai nekontroliuoja padėties.

Buitinėmis ir stambiagabaritėmis atliekomis užversti apgriuvę angarai sukėlė klaipėdiečių aistras. Įvykį pradėjo tirti aplinkosaugininkai, savivaldybės kontrolieriai.

Tūkstančiai tonų kelia rimtą pavojų žmonių sveikatai, maža to, baiminamasi gaisro. Jei šis sąvartynas užsidegtų, faktiškai visa Klaipėda paskęstų dūmuose. Taip jau buvo nutikę Vilniuje.

Akivaizdu, kad sąvartynas iškilo ne per vieną mėnesį, tokį įžūlumą pademonstravę verslininkai situaciją pakomentavo aptakiai.

"Anksčiau atliekos buvo vežamos į bendrovės Vilniaus ir Kauno padalinius ir ten tvarkomos. Tačiau po gaisro Vilniaus padalinyje visas krūvis atiteko Kaunui, ten padidintas pamainų skaičius. Atėjus šiltajam sezonui, smarkiai išaugo atliekų kiekis ir su tokiu darbo našumu, kuris buvo Kauno padalinyje, mes tiesiog nepajėgėme susitvarkyti. Tam, kad situacija stabilizuotųsi ir ją suvaldytume, nuo praėjusios savaitės Kaune padidinome pamainų kiekį, darbo našumą, tad artimiausiu metu, manau, susitvarkysime", – tikino įmonės "Ekonovus" Klaipėdos padalinio vadovė Dovilė Bytautienė.

Šiuo metu uostamiestyje atliekas iš buitinių atliekų ir antrinių žaliavų rūšiavimo konteinerių išveža tik viena įmonė. Tai reiškia, kad Liepų gatvėje įsikūrusi bendrovė "Ekonovus" miestą teršia rajono gyventojų šiukšlėmis. Apie tai paklausta bendrovės vadovė komentuoti atsisakė.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas apie sąvartyną miesto centre sužinojo iš žurnalistų.

Vedėjas tikino, kad į vietą nuvykę specialistai įvertins padėtį. Pirmadienį bus pateiktos oficialios išvados.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis taip pat pažadėjo į Liepų gatvę nusiųsti tikrintojus ir įpareigoti teritorijos savininką susitvarkyti.

Baudos už šiukšlinimą viešose vietose gali siekti 600 eurų.

Pirmą kartą nusižengus skiriama įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Antrą kartą – nuo 140 iki 600 eurų.

Aplinkosaugininkai savo ruožtu taip pat gali skirti baudą už aplinkos apsaugos pažeidimus.

Nacionalinės žemės tarnybos Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus vedėja Saulenė Narkuvienė patvirtino, kad Liepų g. 85 esanti teritorija – valstybinė žemė, kurioje verslininkai darbuojasi pagal nuomos sutartį su galimybe ją nutraukti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

>Genevich

>Genevich portretas
Sako kad jau ne.Sako kad jį paaukštino.:D)Už gerą darbą Klaipėdoje.Prižiūrint oro, vandens ir dirvožemio taršą bei nenuilstamai puoselėjant Ekologiją

pensininkė

pensininkė portretas
juokaujate Klaipėdos atsakingi valdininkėliai nemato šiukšlyno po savo nosimi iš kur Navickas matys negi ministras kiekvienos įmonės kiemą apžiūrės tam ir yra miesto važia kuri atsako už savo teritoriją prie ko čia ministras kad Klaipėda atsidarė naują šiukšlyną
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių