Quantcast

A. Gumuliauskas: svarbiausias uždavinys – gera darbo atmosfera kolektyve

  • Teksto dydis:

Užsitęsus bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus atrankai prieš mėnesį bendrovės valdyba laikinuoju vadovu paskyrė Aleną Gumuliauską. Įgijęs vadovavimo patirties didžiausiose šalies įmonėse – „ORLEN Lietuva“, „Lietuvos geležinkeliai“, laikinasis uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos bendrovės direktorius dalijasi pirmaisiais įspūdžiais.

– Ar darbuotojai jau pažįsta savo naująjį vadovą?

– Su dalimi kolektyvo jau susipažinau ir bendravau, aplankiau pagrindinius bendrovės technologinius įrenginius. Dėl darbų gausos dar nebuvo laiko susipažinti su kiekvienu darbuotoju, bet planuoju susitikimus artimiausiu metu. Bendrovėje dirba daug patyrusių specialistų, savo srities profesionalų. Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai kasdien gauna  geros kokybės geriamąjį vandenį, nuotekos surenkamos ir išvalomos pagal aplinkosauginius reikalavimus.

Matau ir keletą nerimą keliančių faktų. Tolerancijos korupcijai tyrimas parodė, kad daugiau nei 60 proc. tyrime dalyvavusių darbuotojų mano, kad bendrovėje vyrauja nepotizmas. Iki 30 proc. darbuotojų yra susiję giminystės ryšiais, net ir aukščiausio lygio vadovai įdarbinę savo artimus giminaičius. Suprantu, kad visiškai išvengti giminaičių darbo vienoje įmonėje beveik neįmonoma, bet situacija bendrovėje verčia rimtai susimąstyti dėl veiklos skaidrumo ir priimamų sprendimų objektyvumo.

Ilgiausiai trunka darbas, kuris nėra pradėtas.

Viešųjų pirkimų sferoje irgi matomos tam tikros tendencijos laimint konkursus. Nevertinamas investicijų ekonominis pagrįstumas, neaiški investicijų prioritetų nustatymo tvarka bei kai kurios kitos problemos.

– Ar paliksite šiuos klausimus spręsti naujajam vadovui, kurio atrankos procedūra pradėta, ar pats imsitės reformų?

– Kaip sakė J. R. Tolkienas: „Ilgiausiai trunka darbas, kuris nėra pradėtas.“ Naujai išrinkta valdyba ir delegavo mane į laikinojo vadovo pareigas, kad būtų imtasi būtinų ir neatidėliotinų veiksmų, tarp jų – ir veiklos skaidrinimo srityje. Kuo anksčiau pradėsime reformas, tuo geriau bus įmonei. Dar šiais metais bendrovėje bus pradėtas auditas, kuris pateiks rekomendacijas veiklai tobulinti. Be abejo, auditas skirtas ne konkrečių darbuotojų patikrinimui, o nukreiptas į bendrovės situacijos įvertinimą. Taip pat planuoju artimiausiu metu įsteigti vidaus auditoriaus bei rizikos valdymo eksperto pareigybes.

– Grįžtant prie bendrovės veiklos, kokie artimiausi darbai laukia?

– Vienas iš prioritetinių uždavinių yra nemalonių kvapų iš Dumpių nuotekų valyklos suvaldymas. Nors, pasak tyrimų, mūsų padalinio skleidžiami kvapai neviršija leistinų normų, bet šią taršą sumažinti galima ir netgi būtina, nes miesto gyventojai vis dar kenčia nuo smarvės. Problema jau įsisenėjusi ir nenormalu, kad tiek laiko nerandama sprendimo. Bendrovėje jau atlikti keli eksperimentai dėl kvapų mažinimo, artimiausiu metu bus atlikti dar keli.

Remiantis eksperimentų rezultatais bus pasirinktas efektyviausias kvapų sprendimo būdas. Esu tikras, kad bendrovė 2020 metais išspręs kvapų problemą Dumpių nuotekų valykloje. Lieka tikėtis, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir kitos bendrovės. Tik bendromis ir kompleksinėmis pastangomis galime išspręsti šią problemą, o bendrovė „Klaipėdos vanduo“ mielai pasidalys savo patirtimi bei atliktų bandymų rezultatais.

Kitas nelengvas uždavinys – bendrovės investicijų plano parengimas. Mes mielai atvestume vandentiekio ir nuotekų tinklus iki kiekvieno miesto bei rajono gyventojo, bet finansinės bendrovės galimybės yra ribotos. Laukia nemažas darbas įvertinant investicijų efektyvumą bei nustatant prioritetus. 

Bet pats svarbiausias uždavinys – gerų darbo sąlygų, iniciatyvą ir naujoves skatinančios, draugiškos darbo atmosferos sukūrimas kolektyve. Artimiausiu metu bendrovėje įdiegsime lankstų darbo grafiką, sudarysime nuotolinio darbo galimybes, skatinsime darbuotojus už efektyvumą didinančius pasiūlymus, organizuosime bendrus renginius.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ turi gražias tradicijas: gruodį buvo organizuotas kalėdinis renginys darbuotojų vaikams, netrukus vyks kolektyvo kalėdinis vakaras. Neformalus bendravimas padeda kolektyvo nariams geriau pažinti vienam kitą. O draugų rate lengviau išsprendžiamos ir darbinės problemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltas

Baltas portretas
Juokingiausia tai, kad nei vienas valdybos narys ir nei vienas stebėtojų narys nebuvo savo valdomuose objektuose. Jie valdo bet nežino ką - kaip vairuoti užsimerkus. Čia ne bajeris – čia darbuotojai skundžiasi, kad objektuose ne tik jų bet ir naujo vado nėra matę.

Anonimas

Anonimas portretas
Naujoji bei skaidrioji valdyba vėl krečia anekdotus. Negana to, kad VTEKe dėl valdybos ir stebėtojų narių vyksta tyrimai dėl pažeidimų, tai dar uzurpatorius, prisimetęs vandenų gelbėtoju krečia visokiausias nesamones – tai savo chebrytei vietas laisvina, tai jis dirba nebūdamas įmonėje dienų dienas, tai surenka šaltkalvius ir santechnikus ir stumia kalbą kaip leninas nuo branivičioko jiems - tipo tik jūs galite normalią revoliuciją padaryti, kad vanduo skaidriai tekėtų, tik jūs galite valdyti, bet su sąlyga, kad galėčiau savo chebrą pastatyti, tikėkit naivuoliai, tikėkit. O savivaldybė mato ir tyli, nes žino, kad prisišiko, o jei prisipažins tai dar per galvą gali gauti. Juk niekas kitas, o tiktai administracija šitiems pitbuliams savo įmones pateikė ant sidabrinės lekštelės su paauksuotais krašteliais. O mokėti reikės už visą šitą košę mums Klaipėdiečiams ir ne centais prie kainos, o kartais gal net ir griežtu vandens padavimo grafiku po 2 kartus per dieną. Na dar gali būti ir talonai

Klp

Klp portretas
Gumuliauskas jau taip pagerino darbo atmosferą kolektyve, kad būtinas psichologo etatas. Mandrumas to laikino direktoriaus beribis ir būtent iš jo ir naujosios valdybos sklinda psichologinis teroras
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių