Quantcast

„Gubojos“ mokyklą prijungs prie „Medeinės“

„Gubojos“ mokyklos, kurioje mokosi specialiųjų poreikių vaikai, laukia reorganizacija. Tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba. Kaip ir planuota, įstaiga bus prijungta prie „Medeinės“ mokyklos.

Pertvarka jau bus įgyvendinta nuo šio rugsėjo. Tačiau šiam sprendimui pritarė ne visi tarybos nariai.

Politikai domėjosi, kodėl, kaip žadėta, nebuvo įkurtas „Medeinės“ mokyklos filialas pietinėje miesto dalyje. Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad tėvams buvo siūloma negalią turinčius vaikus į „Vyturio“ pagrindinę mokyklą. Ji sutiko priimti tokius mokinius.

„Dešimt tėvų buvo išreiškusių norą mokytis „Vyturio“ pagrindinėje mokykloje. Tačiau dauguma atsisakė. Jie nusprendė pereiti į „Medeinės“ ir „Svetliačiok“ mokyklas. Vienas negalią turintis vaikas bus integruotas į „Vyturio“ pagrindinės mokyklos klasę“, – pasakojo vedėja.

Tačiau posėdžio metu atkreiptas dėmesys, kad tėvai vesti specialiųjų poreikių vaikus į „Vyturio“ pagrindinę mokyklą atsisakė, nes ten yra jiems nepritaikytos sąlygos.

Be to tai bus ne „Medeinės“ mokyklos padalinys. Vaikus mokys „Vyturio“ pagrindinės mokyklos mokytojai, o specialiųjų poreikių vaikams reikia priprasti prie naujų specialistų.

Teigiama, kad būtent dėl šių priežasčių tėvai ir atsisakė vaikus vesti į „Vyturio“ pagrindinę mokyklą.

Anot L.Prižgintienės, patalpų pritaikymui specialiųjų poreikių vaikams reikia lėšų.

Klausimų kilo ir dėl „Medeinės“ mokyklos patalpų remonto. Atkreiptas dėmesys, kad lėšų tam šiemet nebus skirta pakankamai.

L.Prižgintienė tvirtino, kad mokyklos lauko ir vidaus remonto darbams reikia 90 tūkst. litų. Pasak vedėjos, antriesiems darbams reikia 45 tūkst. litų. Šios lėšos bus skirtos, o lauko darbai gali palaukti.

Nuo kitų metų patalpų pagerinimui planuojama skirti 100 tūkst. litų.

Vedėjos teigimu, pati mokykla yra atlikusi remonto darbų už 27 tūkst. litų. Buvo suremontuotos kai kurios klasės, grindys.

„Gubojos“ mokyklos reorganizacijai nepritarė ir Pedagogų profesinės sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė. Ji atkreipė dėmesį ne tik į patalpų remontą, neįsteigtą padalinė, bet ir į tai, kad bus atleisti „Gubojos“ mokykloje dirbę pedagogai.

Iš „Medeinės“ mokyklos planuojama atleisti 23 žmones. Nurodoma, kad daroma pageidaujant patiems darbuotojams. Iš jų 20 yra pensinio amžiaus. Skaičiuojama, kad išeitinėms kompensacijoms reikėtų apie 271,8 tūkst. litų.

Iš „Gubojos“ mokyklos planuojama atleisti 36 darbuotojus. Iš jų 21 yra pensinio amžiaus. Nurodoma, kad dauguma atleidžiamų darbuotojų yra valytojai, sargai, kiemsargiai, virėjai.

Jų išeitinėms kompensacijoms gali prireikti apie 355,3 tūkst. litų, jeigu jie nesutiks pereiti į kitą įstaigą arba nebus tokių galimybių.

Taryba pritarė ir tam, kad miesto biudžete atsiradus viršplaninėms lėšoms. Pinigų bus skirta „Gubojos“ mokyklos reorganizavimui. Tam pritarta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kristina

kristina portretas
"Taryba pritarė ir tam, kad miesto biudžete atsiradus viršplaninėms lėšoms. Pinigų bus skirta „Gubojos“ mokyklos reorganizavimui." Atsiradus, atiradus, atsiradus.... tai juk jau prizadieta darzialiams langams pakeisti.... Kaip valdziai negaila tu vaiku...?????

M.

M. portretas
Atsiras lėšų???? nejuokinkit

skaudu

skaudu portretas
Čia jums visa mokyklų reforma, tuos kurie silpniausi stumdo kas netingi. Dėl varganų 26 tūkstančių per metus, kuriuos anot projektų rengėjų sutaupys savivaldybė, tai paskaičiuokit kiek dabar išleis tų lėšų ir kada tai atsipirks. Susidaro įspūdis, kad kažkam labai rankas niežti dėl Gubojos pastato sutvarkyto iš Europos sąjungos lėšų. Viskas daroma pas mus vadovaujantis principu kas stipresnis tas pasiima viską...
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių