Quantcast

Gripas kamuoja vis mažiau gyventojų

Klaipėdos apskrityje sumažėjo sergamumas gripu ir peršalimo ligomis. Nors uostamiestyje minėtas rodiklis dar siekia epideminį lygį, kai kurioms savivaldybėms gripo epidemiją jau siūloma atšaukti.

Klaipėdos apskrityje praėjusią savaitę sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis susitraukė 20,4 proc.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, vasario 6–12 d. Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 712 gripo atvejų.

Kai kuriems gyventojams su varginančiomis ligomis kovoti sekėsi sunkiai, todėl dėl sunkios gripo eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyti 26 asmenys, 11 iš jų – vaikai.

Praėjusią savaitę gripas kamavo 409 uostamiesčio gyventojus, o dar savaitę prieš tai su šalia liga kovojo 525 klaipėdiečiai.

Iš viso vasario 6–12 d. su peršalimu ir gripu grūmėsi beveik 2 tūkst. klaipėdiečių.

Klaipėdoje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis vis dar siekia epideminį lygį – 126,9 atvejai 10 tūkst. gyventojų.

Gripo epidemija skelbiama, kai rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc.

Šiuo metu gripo epidemija registruota trijose Klaipėdos apskrities savivaldybėse.

Uostamiestyje pastaroji paskelbta sausio 24 d., Klaipėdos rajone – sausio 31 d. ir Šilutės rajone – vasario 1 d.

Įvertinus tai, jog praėjusią savaitę sergamumo rodiklis sumažėjo, Šilutės rajono savivaldybei gripo epidemiją siūloma atšaukti.

Sveikatos specialistai gyventojams rekomenduoja laikytis visų būtinų higienos taisyklių, dažnai vėdinti patalpas, vengti masinių susibūrimų bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Pajutus pirmuosius gripo ar peršalimo simptomus, patariama kreiptis į gydytoją, nevykti į darbą, mokykla, sergančių vaikų nevesti į darželius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių