Quantcast

„Grigeo Klaipėda“ valė ne tik savo, bet ir dar trijų klientų nuotekas

  • Teksto dydis:

„Grigeo Klaipėda“ dėl nuotekų valymo buvo sudariusi sutartis su trimis klientais uostamiestyje: Klaipėdos socialinių mokslų kolegija, bendrove „Iris“, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

„Patvirtinti arba paneigti, kad į Kuršių marias pateko ir kitų įmonių nuotekos negalime“, – portalui teigė Aplinkos apsaugos departamento viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė.

Portalo duomenimis, 2016 metų birželio mėnesį, teikdama paraišką dėl Taršos integruotos prevencijos kontrolės leidimo pakeitimo, „Grigeo Klaipėda“ nurodė, jog nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos nebepriims nuotekų iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ ir UAB „Iris“.

Vis dėlto, „Iris“ generalinis direktorius Algirdas Navickas delfi.lt pasakojo, kad „Grigeo Klaipėda“ šios įmonės buitinėmis nuotekomis rūpinosi iki 2017 metų trečiojo ketvirčio pabaigos, o „Bega“ Komunikacijos ir informacijos grupės vadovas Gediminas Gudavičius tikino, bendrovė įmonės nuotekas valė iki 2017-ųjų.

Sausio pradžioje teisėsauga paskelbė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl „Grigeo“ antrinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vykdytos taršos. Įtariama, kad įmonė sistemingai leido nevalytas atliekas į Kuršių marias.

Įtarimai šiame tyrime pateikti „Grigeo Klaipėdai“ kaip juridiniam asmeniui ir trims jos darbuotojams.

Įmonių grupės „Grigeo“ vadovas ir didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis anksčiau teigė, kad nevalytos nuotekos leistos per avarinį vamzdį. Jis tvirtino neturintis duomenų, kaip dažnai tai buvo daroma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbiu

gerbiu portretas
grigeo vale klaipedos vandenis, t.y. molodec.

To šiaip

To šiaip portretas
Bet avinu daug, grubliauska renka.

Šiaip

Šiaip  portretas
Reikia domėtis ir Klaipėdos vanduo, veikla. Visų pirma kas ir kokie šeimos ryšiai darbuotojų. Kiek ten buvusių savivaldybės darbuotojų ir politikų. Blogis ir ten gyvena, ške, ne kitaip. Grubliauskas, šeme kontekste, tuščia vieta.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių