Quantcast

„Grigeo Klaipėda“ ties naują trasą

"Grigeo Klaipėda" sugalvojo, kaip išspręsti nuotekų problemą. Norima nutiesti naują trasą, kuria iš dalies išvalytos nuotekos pasiektų bendrovės "Klaipėdos vanduo" įrenginius. Projektą ketinama įgyvendinti per pusmetį.

Pasirašė laikiną sutartį

Bendrovė "Grigeo Klaipėda" ir toliau bando spręsti su nuotekomis susijusius nemalonumus.

Gegužės viduryje įmonė buvo priversta stabdyti veiklą, tačiau birželio 5 d. bendrovė "Klaipėdos vanduo" ir "Grigeo Klaipėda" pasirašė naują trumpalaikę nuotekų valymo sutartį, kuri taršos skandalo purtomai įmonei atvėrė galimybę iš dalies atnaujinti veiklą.

Jau kiek anksčiau skelbta, kad miesto valymo įrenginiai, kuriuos eksploatuoja bendrovė "Klaipėdos vanduo", nuo sausio pradžios, valydami ir "Grigeo Klaipėda" nuotekas, dirbo maksimaliais pajėgumais.

Tuo metu "Grigeo Klaipėda" tarša viršijo normas, aptartas prisijungimo sąlygose. Todėl ir buvo nuspręsta stabdyti bendrovės darbą.

Minėtoje naujojoje laikinoje sutartyje numatyta suminė tarša, tai reiškia, kad yra ribojama vienos paros ir vieno mėnesio bendra tarša. Jeigu "Grigeo Klaipėda" viršys numatytas ribas, vėl teks stabdyti darbą. Laikinoji sutartis galios mėnesį.

Parengė projektą

"Grigeo Klaipėda" vadovas Tomas Eikinas teigė, kad bendrovės fabrike nėra biologinio ir mechaninio valymo įrenginio. Pašnekovas akcentavo, kad todėl "Klaipėdos vandens" nustatytiems normatyvams išlaikyti kilo nemažai iššūkių.

T.Eikinas vakar nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje Klaipėdos savivaldybės, gyventojų ir kitų suinteresuotų pusių atstovams pristatė planą, kuris numato, kaip ateityje galės būti išvalomos bendrovės nuotekos, kad jas galėtų priimti "Klaipėdos vanduo".

Parengtame projekte "Dumpiai–Dumpiai" suplanuota, kad bendrovės nuotekos iš Nemuno gatvėje esančio fabriko bus perduodamos į "Grigeo Klaipėda" nuotekų valyklą Dumpiuose, kur bus atliekamas pirminis nuotekų valymas.

Po pirminio mechaninio ir biologinio valymo jau ne tokios taršios nuotekos toliau naujai nutiesta trasa turėtų būti perduodamos į bendrovės "Klaipėdos vandens" valyklą galutinai išvalyti.

Anot T.Eikino, numatoma, kad naujos trasos projektas turėtų būti įgyvendintas per 6 mėnesius.

Tvirtinama, kad naujoje trasoje turės būti sumontuota įranga, leisianti nuotekų situaciją sekti ir kontroliuoti esamuoju laiku.

Pirminio valymo metu susidaręs dumblas, žadama, bus nusausintas ir perduotas įmonei "Fortum Klaipėda" sudeginti. Taip esą turėtų būti išspręsta kvapų problema.

Nusausintas dumblas laikinai sandėliuojamas bus tik tuo atveju, kai "Fortum Klaipėda" nedirbs, o atnaujinus darbą viskas turės būti išgabenta.

Pateikė pastabų

Šiuo metu projektas "Dumpiai–Dumpiai" yra derinamas su atsakingomis institucijomis, laukiama pastabų.

Su projektu jau susipažino ir jį įvertino bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai.

Bendrovės generalinis direktorius Benitas Jonikas atskleidė, kad projektui yra prirašyta aibė pastabų.

Anot B.Joniko, "Klaipėdos vandens" specialistų nuomone, būtina atlikti viso projekto ekspertizę ir, panašu, einama to link.

Nors teigiama, kad dauguma pastabų yra smulkios, tačiau B.Jonikas pabrėžė, jog projekte pasigendama informacijos apie šiuo metu esamos linijos atjungimą, kadangi projektuojama nauja.

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys taip pat pabrėžė, kad miesto savivaldybė norėtų, jog senasis vamzdis būtų panaikintas, o visos bendrovės nuotekos po pirminio valymo būtų atiduodamos tvarkyti bendrovei "Klaipėdos vanduo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tata

Tata  portretas
Reikia visuomeninio protesto akcija.Grigeo iš miesto centro tikrai pašalinti,dabar kol nesusitvarko iki galo jokių darbų negali būti.Anksciau reikėjo galvoti apie užsakovus,rangovus.Apie 30 milijonųs sutaupe sau į kišenę, apeinant įstatymus,tersant miestą.Ka naujo isgalvoja p.P?Nieko nėra svarbiau už reputaciją.Dabar ir už pinigus niekas su jumis nenorės turėti reikalų.Cia taip:arba sąžiningai valyk,arba goodbye forever

Šiaip

Šiaip  portretas
Šiaip įdomų kur dabar vamzdis ves, į Nemuną, tolokai? Kada teismas? Visa bauda turi likti Klaipėdoje. 10 metų gregejo privalo dirbti miesto labui. Meras turi atsistatydinti.

?

? portretas
1) kur Masiulis? 2) kur Pangonis? 3) kada kartuvės?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių