Quantcast

Greičio mėgėjus fiksuos „protingi“ radarai

Klaipėdoje pradės migruoti nauji, modernūs ir "protingi" greičio matuokliai. Įrenginiams sumontuoti nereikės specialios vietos. Ateityje prieš kiekvieną greitį fiksuojantį radarą nebereikės ir informacinių ženklų.

Sulaukė trijų pasiūlymų

Uostamiesčio savivaldybė įsigis du naujus, modernius radarus. Tam buvo skelbtas viešasis konkursas. Vokai su pasiūlymais, kurių gauta trys, atplėšti trečiadienį.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tvirtino, kad pasiūlymų sulaukta daugiau, nei tikėtasi.

"Tikėjomės, kad bus du, nes tiek yra pagrindinių žaidėjų, konkuruojančių greičio matuoklių rinkoje", – atskleidė vedėjas.

Dabar pasiūlymai bus vertinami, žiūrima jų kaina, ar atitinka reikalavimus. Procedūros gali trukti apie mėnesį.

"Gali surašyti reikalavimus mersedesui, o už mažesnę kainą pasiūlys moskvičių. Tačiau tai nereiškia, kad tau tiks", – palygino vedėjas.

Jei nebus apskundimų, su nugalėtoju bus pasirašyta sutartis.

Montuos ant stulpų

Pasak M.Poimanskio, norima įsigyti modernius greičio matuoklius, kuriems nereikėtų specialių stovų. Juos galima sumontuoti prie apšvietimo stulpų, virš gatvės esančių šviesoforų konstrukcijų.

"Greičio matuokliai migruotų po miestą. Įrenginius būtų galima sumontuoti bet kurioje vietoje. Dabar visi žino, kad matuokliai gali atsirasti tik ten, kur yra stovai", – pasakojo vedėjas.

Naujieji įrenginiai ne tik fiksuotų pažeidėjus, kurie viršija leistiną greitį, bet ir kiek mašinų pravažiuoja gatve. Tai padėtų reguliuoti transporto srautus mieste.

Klaipėdos savivaldybė naujuosius greičio matuoklius įsigis, o ne nuomos. Vėliau bus perkama įrenginių priežiūros paslauga.

Šį konkursą laimėjusi įmonė prie visų įvažų į miestą turės pastatyti ženklus, informuojančius, kad miestas stebimas vaizdo kameromis ir jame įrengti greičio matuokliai.

"Teismo išaiškinta, kad prieš kiekvieną radarą nereikia įkurdinti informacinių ženklų. Jei atvirai, man tokie ženklai atrodo juokingai. Kam  apskritai montuoti greičio matuoklį, jei pirma pravažiuoji ženklą, o tada tave gali užfiksuoti. Nors net ir tokiais atvejais pažeidėjų yra tūkstančiai", – neslėpė vedėjas.

Pasigedo įspėjamojo ženklo

M.Poimanskis negalėjo pasakyti, ar prie visų įvažų į miestą įrengus informacinius ženklus apie greičio matuoklius ir vaizdo kameras bus išmontuoti jau esantieji prieš kiekvieną įrenginį.

"Dabar sunku kažką pasakyti. Dar nekalbėjome apie tai. Gal paliksime dėl prevencijos", – tvirtino vedėjas.

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis kai kurie vairuotojai pastebėjo, kad P.Lideikio gatvėje esantis greičio matuoklis viršijančius greitį pradėjo fiksuoti ir važiuojant nuo Melnragės Manto gatvės link, tačiau informacinio ženklo šioje pusėje įrengta nėra. Tik priešingoje.

Viešojoje erdvėje pasirodė paaiškinimų, kad kol ženklo nėra, nebus ir baudų, net jei įrenginys ir užfiksavo pažeidėją. Teigta, kad kol kas tik derinama įranga. Nurodyta, kad baudos bus išrašomos tik tiems pažeidėjams, kurie užfiksuoti, kai bus ženklas.

M.Poimanskis tikino, kad informaciniai ženklai buvo įrengti abiejose pusėse, kai į stovą montuotas matuoklis.

"Matyt, kažkas pasilinksmino ir jį nukabino. Atvejai, kai ženklai dingsta, gana dažni. Matuokliai migruoja po miestą. Informaciniai ženklai buvo įrengti prieš kiekvieną stovą be išimčių. Reikės pastatyti naują", – teigė vedėjas.

Klaipėdoje yra penki greičio matuokliai ir 18 stovų, kur jie gali būti sumontuoti. Trys migruoja 13-oje vietų, du – penkiose.

Uostamiesčio policija savivaldybės prašė nupirkti automobilį, kuriame būtų modernus greičio matuoklis. Dabar svarstoma tokia galimybė. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad tokia transporto priemonė – brangus malonumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Asmenims negalintiems kontroliuoti savo veiksmų ir mąstymo reikia uždrausti vairuoti bus laisvesnės gatvės, saugesni žmonės yra viešasis transportas tokiems.

SS

SS portretas
Jei jūs važiuosite NEAVARINGAME ruože ir įvyks avarija kur kažkas per dideli greiti nesuvaldys automobilio tai kas bus kaltas tikriausia tie kas nepastatė ženklo ribojančio greiti. O dėl šviesoforų tai jau tikrai tobulėti yra kur.

Skirta SS

Skirta SS portretas
Iš esmės greičio matuoklių paskirtis yra fiksuot greitį avaringuose ruožuose... toks buvo tikslas ir tai buvo deklaruojama, o dabar.... saugus gretis yra gerai, tačiau pradžiai tą greitį turi normaliai sutvarkyti kai prasideda greičio ribojimo ženklų pasiutpolkė.... šviesoforų sureguliuot negali eilę metų, tik žada, žada ir žada.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių