Quantcast

Greičio mėgėjams uostamiestyje – spąstai

Trečiadienį Mokyklos gatvėje pradės oficialiai veikti trečiasis išmanusis greičio matuoklis Klaipėdoje. Paaiškėjo, jog Liepų gatvės pabaigoje, ties Jaunystės gatve, išmanusis radaras tik bergždžiai gąsdino vairuotojus, jis į bendrą policijos sistemą oficialiai įjungtas tik nuo šio pirmadienio.

Fiksavo 591 pažeidimą

Nors rugsėjo viduryje buvo skelbiama, jog Liepų gatvėje esantis matuoklis jau yra užfiksavęs 591 pažeidimą, panašu, jog greitį viršiję vairuotojai sankcijų neturėtų sulaukti.

Kurį laiką šis matuoklis veikė tik stebėjimo režimu.

Išeitų, jog šis matuoklis blyksėjo, fiksuodamas greičio viršijimą, tačiau niekas nebuvo nubaustas?

"Bet užtat kaip gerai visi važiavo. Gal kitą kartą vertėtų nupirkti ir pastatyti išmaniųjų radarų penkis muliažus? Kur kas pigiau kainuotų, o tvarka būtų", – juokėsi Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Aiškinama, jog Liepų gatvės matuoklis buvo vis dar reguliuojamas ir derinamas, mėginamos jo galimybės, užtruko techninis sistemų suderinimas.

Trečiasis Klaipėdos savivaldybės įsigytas išmanusis matuoklis jau kurį laiką stovi Mokyklos gatvėje.

Baimindamiesi šio išmanaus įrenginio, klaipėdiečiai taip pat jau kurį laiką rieda pro jį tik 50 km per valandą greičiu.

Šie abu matuokliai tik rinko statistiką, buvo derinamas jų darbas. Jie juk labai jau išmanūs.

"Šie abu matuokliai tik rinko statistiką, buvo derinamas jų darbas. Jie juk labai jau išmanūs. Nuo šiol suderintas specialus, jiems skirtas informacijos klasifikatorius, ir jie jau pradeda veikti", – aiškino M.Poimanskis.

Sklando daug gandų

Vadinamojo klasifikatoriaus kiekvienam matuokliui reikia tam, kad sistema galėtų identifikuoti kiekvieno jo duomenis.

Šie išmanūs radarai ne tik atpažįsta automobilių srautą, bet ir įvertina mašinos greitį, fiksuoja, ar automobilis apdraustas civilinės atsakomybės draudimu, ar nėra jam draudžiama dalyvauti eisme.

Tarp miestiečių sklando daugybė gandų. Vienas jų – jog šių išmaniųjų matuoklių veikimo ribos yra itin plačios, esą siekia pusantro šimto metrų.

"Kiek jis bematytų, fiksuoti gali tik ties ženklu, pranešančiu apie greičio matuoklio buvimo vietą. Ne dėl to, kad nemato, o dėl teisinių ginčų", – aiškino M.Poimanskis.

Iš viso Klaipėdoje veikia trys išmanieji matuokliai, be greitį fiksuoja dar keturi matuokliai.

Už baudas – 287 tūkst. eurų

Anksčiau buvo minėta, jog per tris vasaros mėnesius daugiausia pažeidėjų užfiksavo kelyje į Melnragę stovintis matuoklis – 3 705.

Neatsilieka ir Šiaurės prospekte esantis – šis užfiksavo 3 413 pažeidimų.

Priestočio gatvėje esantis greičio matuoklis užfiksavo 1 712 pažeidimų.

Liepojos gatvėje esantis matuoklis užfiksavo 591 pažeidimą.

Taikos prospekte ties Naujuoju turgumi esantis matuoklis "nušovė" 448 eismo pažeidėjus.

"Per šiuos metus iki spalio 1-osios visi Klaipėdoje esantys matuokliai į biudžetą surinko nemenką pinigų sumą. Įskaitant matuoklių užfiksuotus pažeidimus ir pridėjus Viešosios tvarkos skyriaus specialistų fiksacijas, šiuo metu į Klaipėdos miesto biudžetą surinkta 287 tūkst. eurų. Ir tai tik 50 procentų sumos, nes pusė pinigų, surinktų už matuoklių fiksuotus administracinius nusižengimus, keliauja į šalies biudžetą. Savivaldybės darbuotojų dėka fiksuotos baudos visos patenka į savivaldybės biudžetą. Vien per rugsėjį į uostamiesčio biudžetą pervesta 30 tūkst. eurų", – skaičiavo M.Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ABS

ABS portretas
Nei dienos ir nei 1 km nenuvažiuoji be kelių chuliganų. Vairuoju 15 metų ir negavau nė 1 baudos už KET pažeidimus. Tai gal imkit pavyzdį ir baikit loti kad jums trūksta greičio mieste, kad kameros pažeidžia jūsų privatumą ir teises ir t.t. Garsiai lojat apie teises bet pamirštate kad yra pareigos ir atsakomybė. Keliuose žudote žmones-KASDIEN. Visi amžinai apsišikę lekia it akis išdegę. Mažai laiko? Mažiau baliavokit naktimis ir atsikelkit 10 min.anksčiau ir visur suspėsit ir nereikės baudų mokėti ir nebus jokių diskusijų tuo klausimu. Tokio bardako keliuose dar nebuvo ir reikia dar griežčiau kontroliuot ir atiminėt mašinas be jokių nuolaidų ir teismų. O labiausiai tai reikia sveiko proto, sąžinės ir pagarbos kitam žmogui. Gaila kad lietuvis lietuviui ne draugas...

darius

darius portretas
kada baltijos pr ties mokyklom pastatysit matuokli?o tai dabar is to jusu susi...to terminalo furos 80 km greiciu laksto ir joms jokie kalniukai ne kliutis

to poimanski i teisma

to poimanski i teisma portretas
tu sekimo irengini visur su savimi tampaisi ir dar uz ji moki. kazkodel del to tu neisidirbineji. Tai vadinasi telefonas...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių