Quantcast

Grasinimai kruizų dar nepaveikė

Dėl paaštrėjusios geopolitinės retorikos, susijusios su tranzitu į Kaliningradą, jūrų turistai savo kelionių į Klaipėdą kol kas neatšaukia.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovės Romenos Savickienės teigimu, į uostamiestį planavusių atvykti kruizinių laivų sąrašas pradžioje buvo ilgesnis.

Dar gegužę dėl Vokietijos rekomendacijų susilaikyti nuo kelionių į Baltijos šalis visus keturis planuotus šios vasaros vizitus į Klaipėdą atšaukė laivas „Aida“.

Tačiau kitų vokiečių kompanijų laivai, kaip ir planavo, atplauks.

Sąraše liko 66 laivai, kurie šiemet aplankė ir dar aplankys Klaipėdą.

„Tie, kurie planavo atplaukti, savo planų neatsisako. Bet, pavyzdžiui, laivas „Clio“ birželį atšaukė keturis apsilankymus, nes nepardavė kelionių, tiesiog neatsirado norinčiųjų juo plaukti. Tačiau liepą jis turėtų sugrįžti. Jis pirmąkart turėjo atvykti pas mus. Laivas – nedidelis, plukdo tik 90 keleivių“, – pasakojo R.Savickienė.

Nepaisant šią savaitę paaštrėjusios Rusijos retorikos ir pasipylus nedviprasmiškiems grasinimams, kai per Lietuvą buvo sustabdyti geležinkeliu tranzitu į Kaliningradą gabenami juodieji metalai ir plienas, jūrų turistai savo kelionių į Klaipėdą kol kas neatšaukia.

Šiek tiek baugu, tačiau kol kas visi kruiziniai laivai, kurie suplanavo, panašu, ir ketina apsilankyti Klaipėdoje.

„Po šių įvykių kol kas jokios reakcijos iš laivybos kompanijų nėra, bet kaip bus toliau, dar neaišku. Šiek tiek baugu, tačiau kol kas visi kruiziniai laivai, kurie suplanavo, panašu, ir ketina apsilankyti Klaipėdoje“, – tikino R.Savickienė.

Pirmojo šį sezoną kruizinio laivo keleiviai Klaipėdoje išlipo balandžio 11-ąją.

Iki šiol Klaipėdoje šiemet jau apsilankė 18 kruizinių lainerių. Tiesa, atvykstančių keleivių juose yra mažiau, nei galėtų būti.

Tačiau, anot R.Savickienės, kruizinis turizmas įsivažiuoja, nors atplaukiantys laivai ir ne visai pilni.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59.

Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, turizmo kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laivai buvo nukreipti į Baltijos šalis.

Todėl iškart po to į Klaipėdą buvo užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėjo atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Realūs skaičiai bus matyti spalį, sezonui pasibaigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių