Quantcast

Giruliuose planuojama įrengti šiuolaikišką slipą

Giruliuose, netoli nudistų paplūdimio, planuojama įrengti šiuolaikišką slipą. Jei pavyktų gauti finansavimą, laivus į Baltijos jūrą žvejai galėtų patogiai nuleisti jau kitąmet.

„Ten ir dabar betono luitais išklotas takas per kopas. Reikės jį atnaujinti, sutvarkyti. Ir paplūdimyje įrengti pačią laivų nuleidimo bei apsisukimo vietą“, – paaiškino Klaipėdos miesto vicemeras Arūnas Barbšys.

Slipas būtų skirtas žvejams ir kitiems laivyba Baltijos jūroje užsiimantiesiems. Ten būtų galima iškrauti laimikį, į vandenį nuleisti ar iš jo iškelti valtis.

Šiuo metu Nacionalinei mokėjimo agentūrai ruošiama paraiška dėl projekto finansavimo.

„Po birželio 18 d. matysime, ar gauname, bus aiški ir suma“, – teigė vicemeras.

Pagal žuvininkystės sektoriaus veiksmų programą, galima tikėtis iki 200 tūkst. eurų finansavimo žvejybos uostų iškrovimo vietoms įrengti.

„Mes jau seniai planuojame tokią Giruliuose. Ties paskutine asfaltuota aikštele yra keliukas, išvaža, kuria ir dabar žvejai patenka į pajūrį. Sutvarkytume žvyruotą kelią per mišką ir įrengtume šiuolaikišką aikštelę žvejų ir kitoms valtims nuleisti į jūrą“, – paaiškino A.Barbšys.

Ruošiamą paraišką dar turės patvirtinti miesto taryba.

Sulaukus finansavimo ir statybos leidimo, slipas galėtų būti įrengtas jau kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojo

jojo portretas
o memel-norde bus supirkimo punktas

Aerodromą gentvilams

Aerodromą gentvilams portretas
įrenkit:D)

>

> portretas
Kas ,toje savUUU...,jums darosi,masineje poilsio zonoje beprotyste,slipa-estakada i vandeni brukate, ... traktorius -priekabas,masinas,dezes,zuvu smarve,...Manau tikras durniu laivas ....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių