Quantcast

Ginekologų profesionalumui atsiskleisti – dar modernesnė įranga

  • Teksto dydis:

Žinios, patirtis ir įranga. Visais šiais dalykais drąsiai gali girtis Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ginekologijos ir endoskopinės ginekologijos skyriaus gydytojai. Neseniai ligoninė įsigijo naują, pažangiausią endoskopinę įrangą, leidžiančią dar profesionaliau operuojant gydyti pacientes.

Pagerėjo diagnostika

Nuo pat skyriaus veiklos pradžios naujai pastatytoje Klaipėdos jūrininkų ligoninėje gydytojai ginekologai prioritetą teikė endoskopinėms ginekologinėms operacijoms. Jie buvo vieni pirmųjų Lietuvoje įsigiję ir pradėję dirbti tokia įranga.

Tobulėjančią endoskopinę įrangą ir instrumentus stengiamasi atnaujinti kas kelerius metus.

Neseniai Ginekologijos ir endoskopinės ginekologijos operacinėse buvo įdiegta nauja, modernesnė įranga, leidžianti dar profesionaliau operuojant gydyti pacientes.

Kaip pasakojo skyriaus vedėjas Virginijus Diržauskas, naujoji technika gerokai tobulesnė už ankstesniąją, turi daugiau privalumų ir naujų galimybių.

Viena tokių – pažangi endoskopinė vaizdo sistema su funkcija fluorescencinei ICG diagnostikai. Klaipėdiečiai ją išbandė vieni pirmųjų Lietuvoje.

Pasak V.Diržausko, operuojant onkologinėmis ligomis sergančias pacientes svarbu nustatyti ir pašalinti sarginį limfmazgį.

Įvairūs tyrimai parodė, kad sarginis limfmazgis yra pradinė vėžio plitimo vieta organizme. Jo radimas ir ištyrimas įgalina pasirinkti maksimaliai tausojančias operacijas, iki maksimumo sumažinant patiriamą operacinę traumą.

Sarginiam limfmazgiui surasti taikomos įvairios metodikos. Viena naujausių ir tobuliausių – fluorescencinis ICG panaudojimas specialia optine sistema apšviečiant infraraudonaisiais spinduliais.

Šis metodas neturi jokio šalutinio poveikio paciento organizmui, pasižymi tikslumu ir užtikrina gerą savijautą po operacijos.

Dirba šviesoje

Naujosios endoskopinės įrangos monitorius turi puikią raišką ir kontrastingumą, užtikrina gerą matymą ir šviesioje operacinėje, tad gydytojams operacinėje nebereikia dirbti prieblandoje.

V.Diržauskas prisiminė, kad dar netolimoje praeityje, o kai kur ir dabar, pradėjus operuoti šviesos operacinėje būdavo išjungiamos.

Naujojoje įrangoje įdiegtos vaizdo optimizavimo funkcijos, kai operacijos metu suvienodinamas viso endoskopinio vaizdo apšviestumas, išryškinamas kraujagyslių tinklas, o norint nustatyti darinius gleivinėse iššifruojama viena iš šviesos spektro spalvų.

Nuo šiol atliekant didelės apimties operacijas, gydytojai gali pasitelkti ne tik dujų šildymo (per integruotą dujų pašildymo modulį dujos pasiekia pacientę 37 laips. temperatūros), bet ir greito dujų įpūtimo (iki 50 ltr./min.) į pilvo ertmę technologiją, kuri leidžia komfortiškai dirbti operacijos metu.

Elektrochirurginis įrenginys automatiškai įjungia dūmų evakuacijos sistemą. Taip jie pašalinami į vakuumo sistemą ir nepatenka į operacinės patalpą.

Patobulinta duomenų fiksavimo sistema išsaugo skaitmenizuotus operacijos vaizdo įrašus bei nuotraukas, kuriuos prireikus vėliau galima perduoti kolegoms ar pacientei.

Operacinės apimtys – maksimalios

Šiandien Ginekologijos ir endoskopinės ginekologijos skyriaus gydytojai naudojasi dviem naujausia įranga aprūpintomis operacinėmis bei dienos chirurgijai skirta atskira operacine, kurių užimtumas per dieną išnaudojamas maksimaliai.

Per metus čia atliekama beveik du tūkstančiai įvairiausios apimties operacijų: per keturis šimtus – laparoskopinių, beveik penki šimtai – histeroskopinių.

Išoperuojama apie pusantro tūkstančio moterų. Per dieną atliekamos 4–5 laparoskopinės ir iki 6 histeroskopinių operacijų. Taip pat pacientės operuojamos ir įprastiniais būdais – atliekamos pilvo sienos pjūvio operacijos, operacijos per makštį.

Kasmet skyriaus operacinis aktyvumas siekia 92–96 proc. Pernai neoperuotos skyriuje buvo gydomos tik 70 pacienčių.

Iš 30 skyriaus lovų 10 priklauso dienos chirurgijai, kuriai atitenka beveik 50 proc. visų atliekamų laparoskopinių, histeroskopinių ir kitų įvairios apimties operacijų.

Džiaugiasi stabilumu

V.Diržauskas pasidžiaugė, kad skyriuje pacienčių skaičius kasmet išlieka stabilus, nors šalyje gyventojų ir mažėja.

Pastaraisiais metais skyriuje vidutiniškai gydėsi apie 1 600 pacienčių, nors pasitaikė metų, kai šis skaičius "peršoko" ir 2 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Idomu kodel Kauno diena nuolatos raso apie Klaipedos medikus, ju pasiekimus , medicinine vadyba.... Apie Vilniu, Alytu, Mazeikius ir pan. neraso o Klaipeda Kauno dienrastyje nenaturaliai daznai isskirtine. Panasu Kauno Dienos redakcijoje sedi buves klaipedieitis ar kaunietis, nupirktas uostamiescio medicininio klano ir reklamuojantis pajurio ligoniniu paslaugas. Zurnaliste, prisipazink viesai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių