Quantcast

Ginčai dėl nuotolinio mokymo: tėvų pageidavimai nepagrįsti?

Dalis pradinukų tėvų nepatenkinti, kad jų vaikai per karantiną mokomi mokyklose. Jie kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, kad visiems pageidaujantiesiems būtų sudarytos sąlygos savo vaikus ugdyti nuotoliniu būdu. Miesto vadovai tikina, kad tokie sprendimai – ne savivaldybės kompetencija.

Grupė klaipėdiečių kreipėsi į miesto vadovus dėl galimybės priešmokyklinukams ir pradinukams per karantiną mokytis namuose.

Esą vyresniųjų klasių moksleiviai ugdomi nuotoliniu būdu, o pradinukai turi eiti į mokyklas. Tai, kai kurių tėvų manymu, – neteisinga.

"Dalyje šeimų susiklosto situacija, kai vienas ar keli pradinukai tampa vieninteliai, kurie yra teisiškai priversti būti nuolatiniame kontakte ir rizikuoti ne tik savo, bet ir savo šeimos narių (ypač, jei tarp jų yra rizikos grupei priklausančių asmenų) sveikata", – rašoma klaipėdiečių kreipimesi į miesto vadovus.

Pabrėžiama, kad dalis tėvų gal ir neturi galimybių nevesti vaikų į mokyklas, esą yra ir socialinės rizikos šeimos, kurios negali užtikrinti ugdymo kokybės, tačiau dalis žmonių nori savo vaikus mokyti namie ir prašo miesto vadovų "pagal galimybes išspręsti šią teisinę problemą".

Tokie klaipėdiečių pageidavimai sunkiai suprantami "Gilijos" pradinės mokyklos vadovei Renatai Mikienei.

"Nežinau, kodėl jie taip galvoja, gal jų vaikų mokykloje yra sudėtinga situacija, daug sergančiųjų. Mūsų mokykloje izoliacijoje vaikų yra nedaug. Pavieniai tėvai kreipėsi dėl galimybės atžalas mokyti namuose, atskirais atvejais tokios sąlygos buvo sudarytos. Kiekvienai šeimai atradome sprendimą, paliekant vaiko teisę į mokymąsi. Mokėme nuotoliniu būdu, buvo blogai, dabar – vėl blogai. Šiaip tai nežinau, dėl ko reikėtų kelti visuotinę sumaištį", – stebėjosi R. Mikienė.

Be to, norint organizuoti tokį mišrų ugdymą, reikėtų pastatyti specialias kameras, kad vaikai, esantys namuose, matytų vaizdą klasėje.

O šiai įrangai Klaipėdoje reikėtų bent 10 tūkst. eurų.

"Mokyklos neturi techninių resursų organizuoti mišrų – kontaktinį ir nuotolinį ugdymą. Bet dar didesnė problema yra ta, kad šis klausimas net ne savivaldybės kompetencija. Tik Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas, šiuo atveju sveikatos apsaugos ministras, gali priimti tokį sprendimą. Savivaldybė tokių galių neturi", – pabrėžė mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada baigsis

Kada baigsis portretas
Tas tėvų ,,pageidavimų koncertas'"???!!! Tėvai moko ne tik tėvus,bet ir vyriausybę-ką ,kaip,kada reikia daryti. Gal laikas pagalvoti apie baudas,kurios būtų skirtos tėvams už trukdymą dirbti mokytojams ir bereikšmius reikalavimus ,kurie būtų patogūs tik tėvams. Apie gėdą ir sąžinę čia jau neverta rašyti,čia reikia imtis priemonių.

Anonimas

Anonimas portretas
naujos kaimietes daugiausia pyksta . D

Konentuoja neturintys vaikų

Konentuoja neturintys vaikų portretas
Akvaizdu, kad komentuoja žmonės neturintys pradinukų vaikų. Niekas nebijo tos atsakomybės. Tėvai ir pasiruošę prisiimti atsakomybę, kol tokie susirgimų skaičiai. O po to, kai situacija stabilizuosis- galima ir į mokyklą eiti. Bepigu jums komentuoti, kai patys visi nuotoliniu dirbate. Kokie gi jūs žiaurūs. Maži vaikai niekam nerūpi. Abiturientai geriau tegu eina į mokyklą.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių