Quantcast

Gimnazijoje vaikams išdalinta pasenusi paukštiena?

  • Teksto dydis:

Ventos, Mažeikių gyventoja pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje žinia apie tai, kad nemokamas maistas vaikams karantino metu šioje gyvenvietėje virto farsu – vaikas parsinešė iki sausio 25 dienos galiojusią paukštieną. Ėmęsi tyrimo maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai patvirtino, kad mokyklos valgykloje galėjo užsilikti senas produktas.

Balandžio 23 dieną Ventos gimnazijoje, pasak mokinuko mamos, vaikams buvo dalijamas maistas.

„Štai ką penktokas parsinešė nuėjęs su vyresniu broliu balandžio 23 dieną. Ogi pasenusią paukštieną..., tai ir norisi nueiti ir sušert“, – piktinosi moteris.

Moteris paskelbė ant pakuotės nurodytą galiojimo datą.

„Niekas neklausia vaiko, šeimos poreikių, kokiai „balalaikai“ – tarnautojai duotas leidimas, be mūsų atsiklausimo neva kas jai šauna į galvą, tenkinti mano šeimos poreikius. Tai pavadinsiu sistemos nukvaišimu, kai dauguma dirba nereikalingus darbus, iš kurių išauginamos masiškai žmonėms problemos“, – socialiniuose tinkluose liejo įtūžį moteris.

Mažeikiškė piktinosi, kad dviem nemokamai maitinamiems jos vaikams duodami penki buteliai aliejaus, kad tiek daug jo šeima nesuvartoja. Ji reiškė nepasitenkinimą dėl bandelių su „dešrigaliais“, kurių jos vaikai nevalgo, ir piktinosi negalinti pati nupirkti maisto už maitinimui skiriamus pinigus, esą valdininkai sprendžia, ką turi valgyti jos vaikai.

Savaitgalį Mažeikių maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojams prisiskambinti nepavyko.

Pirmadienį Mažeikių rajono savivaldybėje ir minėtoje mokykloje buvo sudarytos komisijos incidentui aiškintis,

Tądien Mažeikiuose dirbanti tarnybos inspektorė Lidija Bertašienė patikino nurodymo atlikti tyrimo iš Telšių departamento negavo. Tiesa, moteris jau buvo pabendravusi su minėtos mokyklos valgyklos darbuotoja, kuri tikino nežinanti, kaip pasenusi vištiena galėjo patekti į paminėtos mamos rankas.

Minėtos mokymo įstaigos direktorė Ramunė Badaukienė pasakojusi apie vaiko parneštą namo pasenusią mėsą sužinojo šeštadienį iš „Facebook“ įrašo. Tą pačią dieną ji susisiekė su valgyklos vedėja ir su atsakingu už maisto dalijimą asmeniu ir paklausė, ar skelbiama informacija gali būti teisinga.

„Įsitikinau, kad tai yra visiška netiesa. Šeštadienį parašiau į tamo žurnalą visiems mokytojams, prašydama paklausti tėvus, kurių vaikai gauna nemokamą maitinimą, kokia yra jiems duotos vištienos realizacijos data. Atsakymus gavau per tamo dienyną, todėl jie yra oficialiai užfiksuoti“, – pasakojo progimnazijos direktorė.

Tą pačią dieną R.Badaukienė paprašė už maisto dalijimą vaikams atsakingą asmenį paskambinti visiems nemokamą maitinimą gaunančių vaikų tėvams. Moteris šeštadienį ir sekmadienį paskambino 98-iems tėvams.

Direktorė tikino, kad nė vieno mokinio tėvai nerado savo šaldytuve pasenusių vištienos produktų.

R.Badaukienė pasakojo, kad peržiūrėjo sausio mėnesio valgyklos pirkimų sąskaitas. Tądien ki tikino, kad pirmąjį metų mėnesį tokių produktų, kokių nuotrauką platino minėta mama, nebuvo pirkta.

„Pirkta tik šaldyta vištienos krūtinėlė. Moters skelbtoje nuotraukoje matosi gaminio pavadinimas „Šviežia viščiukų broilerių šlaunelių mėsa be odos“. Mes tokio pirkimo sąskaitos neturime. Mums ta mama neskambino. Jos du vaikučiai buvo atėję davinio, tiesa, vienas vaikas mokosi ne mūsų mokykloje. Be to, mes tų bulkų su dešrelėmis nekepėme, gal jas davė kitos mokyklos darbuotojos“, – patikino direktorė.

Kaip ir žadėjo, antradienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Telšių departamento patarėjas Ričardas Končius su Mažeikiuose dirbančiais kolegomis apsilankė „Ventos“ progimnazijoje.

Jie atliko šios mokyklos valgyklos patikrinimą.

„Išanalizavus medžiagą nustatyta, kad toks produktas buvo įsigytas ir darytina prielaida, kad toks produktas galėjo būti užsilikęs mokyklos šaldikliuose, – raštu informavo R.Končius. – Nustatytos tvarkos, kaip mokykla turėtų dalinti maisto produktus, nėra. Tikrinimo metu administracija negalėjo pateikti įrodymų, dėl žaliavų išdalinimo nepasibaigus jų tinkamumo vartoti terminui.“

Patikrinimo metu mokyklos šaldiklyje pasibaigusio galiojimo produktų nerasta.

Tikrintojai mokyklos administracijai pateikė nurodymus sugriežtinti maisto produktų tinkamumo vartoti terminų kontrolę ir papildomai atlikti valgyklos darbuotojams mokymus.

Patikrinimo išvadas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Telšių departamento patarėjas pateikė Mažeikių rajono savivaldybei ir patikino laukiantys, kaip savivaldybė ketina spręsti šią situaciją.

Progimnazijos direktorė trečiadienį teigė, kad pirmadienį komentavo padėtį valgykloje dar nebūdama tikra, kad peržiūrėti visi valgyklos dokumentai.

R.Badaukienė nėra mokykloje sudarytos komisijos narė, bet pedagogės, kuri yra pasenusią vištieną gavusio mokinio auklėtoja, sužinojo apie jos bendravimą su vaiko mama.

Mokytoja pakvietė mamą atvykti į mokyklą ir atnešti pasenusią vištieną. Gaminys būsiąs iš jos paimtas ir pakeistas geru. Moteris neprieštaravo ir pažadėjo apsilankyti mokykloje.

„Spėju, kad taip atsitiko dėl paprasčiausios žmogiškos klaidos. Labai apmaudu, kad taip atsitiko, gaila, kad mokinio mama nesusisiekė su mumis, būtume nedelsdami išsprendę nesusipratimą“, – tikino mokyklos vadovė.


Šiame straipsnyje: vištienapasenusi vištienamokyklapasenęs maistasVentos gimnazijaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Turbūt aš kvaila, nes nesuprantu pasakymo (neatsižvelgia į šeimos poreikius).Maistas skiriamas vaikui ir tik vienam kartui dienoje pavalgyti.Kaip žmogus gali ką turėti, kad nežino kad aliejų nebūtina iš karto išgerti ,kad jo realizacija ilga (tinka kepimui, virimui, salotoms)juk direktorė ne lėks kiekvieną dieną įpilti po 50gr.aliejaus, tai davė bonką. Kalta ir ji neparašė kur kiek ir kaip naudoti...Supratau viena, kad keisite mokyklą. ..darboviete, gal ir miesta. Visur save rasite. Sėkmės.

as

as portretas
Sveiki. Brangieji, vaikai negali pasirinkti tėvų. Kad jie prastai valgo valgykloje nėra jų kaltės. Vaikai nėra matę ir valgę paruošto maisto. Atleiskite tie, kurių vaikai pažįsta maistą. Tad be reikalo neapstokite virtuvės darbuotojų, kad kažkas neskanu, negerai. Gaminkite vaikams maistą, tada nereikės aliejaus girdyti stiklinemis, žinosite kur dėti, iškepkite bandelių, jos bus šiltos ir skanios.Negražu už mūsų mokėtojų pinigus gauti paramą ir taip elgtis, dergti maistą ,.dešreles vadinti desrigaliais ir t.t. Didžioji ponia, pradėk pati išlaikyti savo vaikus ir matysi kaip viskas bus skanu , gražu ir gera, nes suprasi kaip sunkiai žmonės dirba ir uždirba. Pabandyk...☺

Irena

Irena portretas
Pasalpiniai, baikite tyčiotis iš žmonių. Mes dirbame, vargstame, mokesčius mokame ir islaikome brudus. Kodėl mums nieko veltui neduoda. Moteris, kuri turi kirpyklas, padėvėtų rūbų parduotuvę, nemoka mokesčių valstybei,neduoda kvitų, o kaip moka reikalauti. Kodėl ji negali išlaikyti savo vaikų? Kodėl ja nesirūpina globos atstovai? Gal jai trūksta socialinių įgūdžių vaikų auginimui? Kur mokesčių inspekcija, kad nemato jos atviro valstybės plėšimo? Ką padarė mokykla, kad šios moters vaikai augtų sveikoje aplinkoje?
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių