Quantcast

Geros žinios: „Baltijos“ mokykla gaus naują autobusiuką

Kai prieš mokslo metų pradžią Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė nupirkusi naujus mokyklinius autobusiukus šalies mokykloms, buvo tvirtinama, jog uostamiestis šiemet jų negaus. Tačiau dabar miestą pasiekė geroji žinia, kad viena nauja šių transporto priemonių atkeliaus ir į Klaipėdą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija autobusais mokyklas aprūpina nuo 2000 m.

Per šį laikotarpį šalies mokykloms iš viso nupirkti 1 232 geltonieji autobusai.

Šiais metais Vyriausybė nupirko 36 naujus "Iveco Daily 50C18" markės autobusus už 1,662 mln. eurų.

"Visuose 19-os vietų mokykliniuose autobusuose dėl mokinių saugumo įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, dėl patogumo sumontuotos pneumatinės važiuoklės, geresnės oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos", – rugpjūčio pradžioje rašyta ministerijos pranešime.

Mokykliniai autobusai yra skirti vežioti kaimuose ir miesteliuose toliau nei trys kilometrai nuo mokyklos gyvenančius mokinius, kurie turėjo keisti mokyklą dėl jos reorganizavimo, likvidavimo ar vidaus struktūros pertvarkos.

Mokykliniai autobusai moksleivius vežioja ir Klaipėdoje. Jie skirti didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams vežti.

Klaipėdoje tokius autobusus turi S.Dacho, Vitės, "Medeinės", "Litorinos", M.Gorkio, "Baltijos" ir M.Mažvydo mokyklos.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Liudmila Adiklė tvirtino, kad kriterijus, kam skirti autobusus, nustato ministerija.

O savivaldybė kasmet teikia paraiškas, taip pat ir šiemet, mokykliniam autobusui gauti.

Klaipėdos atstovai esą ir šiais metais prašė Vyriausybės bent vieno autobusiuko, tačiau pradžioje buvo skelbiama, kad miesto prašymas nepatenkintas.

Bet visai neseniai pasiekė žinia, kad Klaipėdos "Baltijos" gimnazijai vis dėlto ketinama perduoti mokyklinį autobusiuką, pritaikytą vaikams su negalia.

Šiuo metu Klaipėdos "Baltijos" gimnazijos naudojamas mokyklinis autobusas yra blogos techninės būklės, naudojamas nuo 2006 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių