Quantcast

Gėlininkai ruošia siurprizą: pavasarį klaipėdiečius džiugins margaspalviai krokai

Pavasarį Klaipėdoje turėtų pražysti gausybė krokų žiedų. Šiomis dienomis tūkstančiai šių gėlių svogūnėlių pasodinti netikėtose miesto vietose.

Ketvirtadienį prieš pietus Naujojo Sodo gatve einantys klaipėdiečiai stebėjosi, ką daro būrelis žmonių.

Vieni jų specialiais smaigais badė žole apžėlusį šlaitą palei Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro teritorijos tvorą. Kiti į duobutes kišo kaštonus primenančius svogūnėlius.

Dalis praeivių traukė pečiais, matydami tokį darbą, kiti skubėjo dalytis spėjimu, kad čia sodinamos pavasarį pražysiančios gėlės.

Iki šiol šis gatvės pakraštys buvo apželdintas žole. Ankstyvą 2021-ųjų pavasarį klaipėdiečius jis turėtų džiuginti margaspalviais krokų žiedais.

Bendrovės "Oliseta" darbuotojai krokus šiomis dienomis sodino ir Taikos prospekto pradžioje, prie Neringos skulptūros.

Margais pirmųjų pavasarinių gėlių žiedais pražys ir kalnelis ties naujuoju "Regitros" pastatu Šiaurės prospekte.

Krokai vieni pirmųjų pavasarį pradeda gausiai žydėti. Klaipėdoje juos imta sodinti neseniai, o štai panašius orus išgyvenanti Kopenhaga daugybėje vietų džiugina būtent šiomis gėlėmis.

Šią savaitę atlikdami darbus gėlininkai sykiu atnaujino ir Atgimimo aikštės laivelio formos gėlyną. Kai kurie augalai buvo nuvytę ar sunykę.

Tiesa, kur kas skaudžiau, kai pastatomuose gėlynuose pasodintos gėlės tampa vagiliaujančių moterėlių taikiniu.

Keturios pastatomos gėlinės miesto centre buvo jau gerokai nusiaubtos, tad gėlininkams teko padirbėti ir prie jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Europinio lygio naujiena

Europinio lygio  naujiena portretas
Ot tai darbai, ot tai įvykis... Pagaliau nepajudinama Šakalienė sumastė gėlynams nupirkti daugiamečių krokų!!! Juk jau keleri metai pasodinti ir Taikos prospekto pradžioje priešais Senąjį turgų.

Sandra

Sandra portretas
Klaipėda ,kaip niekada gražėja,keičiasi.Ir ši naujovė miela širdžiai. Dar daugiau reikėtų pasodinti narcizų,kurie pavasarį pražysta o taip pat hortenzijų, jų dabar yra šitiek daug rūšių ir žydi vos ne iki vėlaus rudens.AČIŪ MIESTO TVARKYTOJAMS .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių