Quantcast

Gegužę – dar daugiau veiklų Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Paskutinis pavasario mėnuo pajūryje žada puikių emocijų ir progą sukaupti solidų energijos rezervą pasitinkant vasarą. Žinoma, jei tik netingėsite! Projektas „Europos dviračių iššūkis 2016“, vandens aerobika, kizomba, šiaurietiškasis ėjimas, smagūs užsiėmimai būsimoms mamoms – siūloma daug skirtingų variantų, kaip praturtinti savo laisvalaikį nemokamai.

Kad baigiantis pavasariui būtumėme sveiki ir nestokotumėme gerų emocijų Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras jau trečią kartą ragina uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti tarptautiniame projekte „Europos dviračių iššūkis 2016“. Skatina žmones kelionei į darbą ar įvairius susitikimus dažniau rinktis dviratį, daugiau judėti ir leisti pailsėti miesto plaučiams. Dviratis - vienas iš sveikiausių transporto priemonių gerai žmogaus savijautai užtikrinti, nes dviračiu važiuoti yra ne tik smagu, bet ir naudinga.

Gegužę visuomenės sveikatos specialistai ragina uostamiesčio senjorus ir toliau gerinti fizinę sveikatą lankant kalanetiką, mankštas su gimnastikos kamuoliukais, elastinėmis juostomis, prisijungti prie šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimų ir pasivaikščiojimų pajūryje. Pasivaikščiojimų metu senjorai ne tik turės galimybę pasimankštinti, bet ir pasiklausyti trumpų paskaitėlių aktualiomis temomis gryname ore ar pasidalinti sveikų užkandžių receptais.

Baigiantis pavasariui Rytų kovos menų centro kolektyvas ir toliau kviečia mažuosius klaipėdiečius išbandyti nemokamus „Aš Čia“ teatrinių dirbtuvėlių užsiėmimus, kurių metu atliekami įvairūs pratimai stiprina kūną, balsą, ritmo, sensorinius, erdvės-atmosferos pojūčius, padeda kontroliuoti emocijas, vystyti gebėjimą analizuoti, dirbti komandoje ir kt. Norintys sustiprėti, įgauti pasitikėjimo savimi, atsikratyti viršsvorio, apsiginti, kontroliuoti savo emocijas, mažinti stresą bei gerinti bendrą savijautą, kviečiami į Rytų kovos menų centrą, kur organizuojami aikido užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, organizuoja naujus užsiėmimus „Auginu sveiką ir laimingą vaiką“. Užsiėmimų metu, kūdikių besilaukiančios ir mažylius auginančios mamytės bei tėveliai kartu su savo vaikučiais kviečiami pasisemti žinių apie vaikelio auginimą. Užsiėmimai vyks vaikų žaidimų kambaryje „Pupa“, tad drąsiai kviečiame jau gegužės 16d. 11.00 val. dalyvauti paskaitoje „Jūsų vaikas ir antibiotikai: kada juos vartoti?“ ir atsivesti savo mažylius. Kol tėvai semsis žinių, vaikai galės pažaisti tarpusavyje.

Šį mėnesį būsimos mamos kviečiamos išbandyti ir nemokamus vandens aerobikos užsiėmimus „SPA Smilties“ centre. Šie užsiėmimai – tai specialūs fizinių pratimų deriniai, naudojant įvairias pagalbines priemones baseine, pritaikyti pakitusiam moters organizmui ir padedantys pasiruošti gimdymui. „SPA Smilties“ centro kolektyvas kviečia prisijungti ne tik nėščiąsias, bet ir kitus uostamiesčio gyventojus. Sportuojant vandenyje sumažėja sąnarių apkrovimas, padidėja judesių amplitudė, atsipalaiduoja raumenys, o treniruotės labai efektyvios širdies-kraujagyslių sistemai.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų, tai įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat kalanetikos bei nuotaikingus zumbos užsiėmimus, Rytų sveikatingumo mankštas bei meditacijas Girulių paplūdimyje.

Daugiau informacijos ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt  bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93340.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių