Quantcast

Garsiausia Klaipėdos senole tapusios Stefanijos istorijoje – pokyčiai

Garsiausia praėjusiais metais Klaipėdos senole tapusios Stefanijos Širvytės istorijoje – didžiuliai pokyčiai. Po medikų apžiūrų, gydymo, gyvenimo slaugos ligoninėje senjorei atsirado vieta globos namuose, kurie veikia netoli Rokiškio.

"Taip baigėsi Stefanijos istorija Klaipėdoje, – teigė vienas labiausiai vienišos pensininkės likimu besirūpinęs klaipėdietis Michailas Andrijanovas. – Šios savaitės viduryje ji pagarbiai išlydėta į globos namus, kurių administracija rimtai sureagavo į šios vienišos moters situaciją. Sąlygos įstaigoje leidžia tikėtis, kad Stefanija ten bus visapusiškai pasirūpinta. Ji bus prižiūrima medikų ir socialinių darbuotojų. Medikai stengsis pasirūpinti jos nesveika širdimi, bėdomis dėl senatvinės demencijos. Senolė dėl pablogėjusios sveikatos nebegali gyventi viena, todėl ją reikia prižiūrėti visą parą."

Socialinių tarnybų teikiamų paslaugų šiai moteriai, akivaizdžiai, negana.

Priminsime, kad S.Širvytė yra ta pati moteris, kuri po 2018 m. rudenį jos butą nusiaubusio gaisro beveik pusmetį gyveno aprūkusioje virtuvėje be vandens, dujų ir elektros. Kambaryje išdužo karščio paveiktas langas, todėl dieną ir naktį senolė nenusivilkdavo šilčiausių savo rūbų.

Pernai kovo 11 d. neprisistatę žmonės paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė antrą dieną matantys daugiabučiame name išdaužtą langą. Atrodė, kad būsto šeimininkui atsitiko kažkas blogo.

Vytauto Petriko nuotr.

Kaimynų rūstybės sulaukusi S.Širvytė sunkiai bendravo su pareigūnais ir socialiniais darbuotojais.

Gailestingi klaipėdiečiai prikalbino senolę leisti jai padėti. Susibūrę į talkininkų grupę, jie iškuopė ir išplovė visą butą, pasirūpino baldais bei švariais rūbais, ėmė domėtis jos skolomis.

Savanoriai rūpinosi ir vienišos senyvos moters dvasine būsena. Išprausta ir aprengta švariais rūbais ji pabuvojo zoologijos sode, prie jūros, skaitė jai užsakytą laikraštį.

Socialinės paramos centro darbuotojos rūpinosi gauti pinigų S.Širvytės buto remontui.

Rudeniop pablogėjo S.Širvytės sveikata, moteris buvo paguldyta į ligoninę, iš kur buvo perkelta į slaugos ligoninę.

Savanorių vardu M.Andrijanovas kreipėsi į aukštus politikus, prašydamas padėti pasirūpinti vieniša moterimi. Pasak jo, vietą globos namuose netoli Rokiškio atsirado ne be jų pagalbos.

Bandymas sužinoti, koks bus S.Širvytės buto likimas, penktadienį buvo nesėkmingas. Socialinės paramos centro vadovė ir didžioji dauguma darbuotojų dalyvavo Klaipėdoje vykusiame seminare ir į skambučius neatsiliepė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rezisierius Stebetojui

Rezisierius Stebetojui portretas
Paranoja (paránoia, graikų kalba parà = šalia, greta ir noûs = protas) – persekiojimo iliuzija, manija, kuri nelaikoma atskira liga, o tik tam tikrų psichinių sutrikimų simptomu (neurozė, psichozė, alkohol. delyras).

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Na ką, režisierius/operatorius, opiat oplošalsia? Žiupsnis tiesos, sauja melo, tendencingas pateikimas, gražus fonas ir propagandinis klipas parengtas. Kažkas perskaitys, pažiūrės ir priims už nepaneigiamą tiesą. Taip auginama naudingų idiotų armija. Naudojantis FB ir dienraščio "Klaipėdos tiesa" galimybėmis tikrai galima daug pasiekti. Ant šios šlubos kumelės galima ir į politiką išjoti.... Matau, kad trolių ir naudingų idiotų armija po šios publikacijos dar padidėjo. Su kuo ir sveikinu.

Dimkai

Dimkai portretas
Tikras lietuvi rusišku vardu - KOKS TAU SKIRTUMAS KAS ATSITIKO SU BUTU ??????? Ar esi bent kartą gyvenime sušelpęs ŽMOGŲ ???????? Straipsnis apie močiutę, o ne apie butą. Bet..... "Kiek vilką bešertum - jis vistiek į mišką žiūri" Kaip daug gali vienas trumpas komentaras pasakyti apie prarastą žmogaus dūšelę. Nepergyvenk Dimka - butas tamstai neatiteks, o močiutė....... Bet ar tai tamstai rūpi....?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių