Quantcast

Gargždai ieško, kas už 38 mln. eurų statys ir 25 metus valdys sporto centrą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono valdžia paskelbė 38,4 mln. eurų vertės 25 metų trukmės Gargždų sporto bei sveikatingumo komplekso statybos bei valdymo viešosios ir privačios partnerystės (PPP) būdu konkursą.

Rajono savivaldybės administracija konkursą paskelbė centriniame viešųjų pirkimų portale.

„Įgyvendinant projektą siekiama atrinkti investuotoją, kuriam bus perduotos projektavimo, darbų vykdymo ir paslaugų veiklos. Kompleksas sutarties galiojimo metu jam priklausys nuosavybės teise, o pasibaigus sutarčiai privalės būti perduotas savivaldybei“, – rašoma skelbime.

Sutartį su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti 25 metams: per dvejus turės būti suprojektuotas ir pastatytas sporto centras, o 23 metus bus teikiamos valdymo paslaugos. Savivaldybė nurodo per metus privačiam partneriui mokėsianti ne daugiau kaip  1,3 mln. eurų.

Pasiūlymus konkursui galima teikti iki rugpjūčio 20 dienos.

Savivaldybės įstaigos Sporto centras užsakymu kompleksą suprojektavo bendrovės „Hidrostatybos projektai“ ir „Tiksli forma“.

2016 metais skelbta, jog komplekse bus 25 metrų ilgio 4 takelių baseinas su pirtimis, 100 vietų tribūnomis, sporto ir konferencijų sale. Vėliau, antrame etape bus pastatyta universali sporto salė ir 1 tūkst. vietų tribūnos, trečiame – ledo ritulio arena su 200 vietų tribūnomis.

Greta pastato ketinama įrengti laisvalaikio ir renginių erdvę, 2 teniso kortus ir 2 tinklinio, 2 universalias sporto, mini golfo, vaikų žaidimų aikšteles, automobilių stovėjimo aikštelę.

Tuomet buvo nurodoma, kad centro statybų sąmata turėtų siekti iki 8 mln. eurų, o susisiekimo komunikacijų ir inžinerinių tinklų dar iki 3 mln. eurų.

2018-aisiais savivaldybė jau skelbė sporto centro statybos rangovo konkursą, tačiau jis neįvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brainwashed

brainwashed portretas
kam tos miglos. Dreverną padovanojote ir SC už tą patį.

Šiaip

Šiaip  portretas
Šiaip visai ne patriotiškai, neleidžia vogti Europos lėšų. Užmerktos akys, tautiška giesmė ir viskas OK...

Aldona

Aldona portretas
Gargžgai - visiškų optimistų miestas. O tokias silikatines plytas kažkada gamino...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių