Quantcast

Galvos skausmas dėl rinkimų vietos: su Klaipėdos arena vis dar nesusitaria

Klaipėdos arena būtų idealiausia vieta organizuoti išankstinius Seimo rinkimus per koronaviruso pandemiją. Tačiau savivaldybės administracija su arenos valdytojais dėl to vis dar nesusitaria, nors iki išankstinių rinkimų, kurie šiemet vyks keturias dienas, liko mažiau nei mėnuo.

Šiemet išankstiniams Seimo rinkimams numatytos keturios dienos (spalio 5–8 d.), nes jie vyks nepasibaigus koronaviruso pandemijai.

Tačiau jau iš pradžių buvo akivaizdu, kad savivaldybės patalpos visiškai netinkamos masiniams žmonių susibūrimams, nes esamomis sąlygomis įgyvendinti visus saugos reikalavimus išankstiniuose rinkimuose, kur neabejotinai pasitaikys rinkėjų spūsčių, Liepų gatvės 11 pastate bus neįmanoma.

Siauras koridorius, vienas įėjimas, gana nedidelė salė, kurioje teks sutilpti visų keturių miesto rinkimų apygardų organizatoriams ir rinkėjams pandemijos laikotarpiu, – ne pats geriausias sprendimas.

Todėl ir kilo idėja rinkimus organizuoti arenoje. Tam pritarė ir visų rinkimų apygardų pirmininkai.

Kol kas problema ta, kad spalio 6-ąją (antrą išankstinių rinkimų dieną) Klaipėdos arenoje suplanuotos Lietuvos krepšinio lygos "Neptūno" komandos rungtynės.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad dėl išankstinio balsavimo vietos dar neapsispręsta, vyksta derybos su arenos valdytojais.

"Kol kas pagrindinė vieta išlieka – savivaldybės administracijos pastatas, kur visada išankstiniai rinkimai ir vykdavo, bet, įvertinę rekomendacijas dėl pandemijos, deramės su Klaipėdos arenos valdytojais, kad išankstinius rinkimus galėtume organizuoti ten. Bet yra daug neišspręstų klausimų – renginiai, pinigai, kurių neturime, reikėtų papildomai gauti. Todėl dėl vietos galutinio sprendimo nėra, bet iš esmės yra du variantai. Artimiausiu metu priimsime galutinį sprendimą", – kalbėjo G. Neniškis.

Anot administracijos direktoriaus, kiek kainuotų keturių dienų išankstinio balsavimo arenoje patalpų nuoma, dar neaišku.

"Aišku viena, kad tiek, kiek yra skirta pinigų išankstiniams rinkimams, tikrai nepakaktų, jei rengtume balsavimą arenoje. Todėl aiškinamės, kiek lėšų reikės, ir galvosime, iš kur jų gauti", – teigė G. Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
lauke organizuokit, saugiausia vietą.

Fuuuu

Fuuuu portretas
Nesutaria su koncesininku:) Impotentai blt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių