Quantcast

G. Nausėda gyrė Tauragės regiono susisiekimo sistemą: partnerystė stiprina šalį

Tauragės regiono savivaldybių pavyzdžiu dėl bendros viešojo transporto sistemos galėtų sekti ir kitos savivaldybės, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis antradienį Tauragėje dalyvavo keturių regiono savivaldybių memorandumo dėl bendro susisiekimo pasirašymo ceremonijoje.

„Džiugu, kad teko dalyvauti pasirašant memorandumą dėl bendrų viešųjų transporto paslaugų veikimo visose keturiose savivaldybėse, ieškant sinergijos, derinant maršrutus, įvedant bendrą elektroninį bilietą“, – žurnalistams Tauragėje sakė šalies vadovas.

„Tai yra labai svarbu ir aš manau, kad šiuo geru pavyzdžiu galėtų pasinaudoti ir kitos savivaldybės, diegdamos panašius infrastruktūrinius projektus savo teritorijose“, – pridūrė jis.

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas informavo BNS, kad Tauragės regiono gyventojai pokyčius pamatyti turėtų jau kitais metais.

„Kitais metais planuojame įdiegti vieną bilietą, padaryti vieną įstaigą, kuri galėtų planuoti maršrutus, taip pat elektrinių autobusų įsigyti planuojama“, – teigė D. Kaminskas.

„Kitąmet turėtume išjudėti su tais projektais“, – sakė jis.

Tauragės rajono meras kol kas neatskleidė tikslios sumos, kiek reikės lėšų bendrai viešojo transporto sistemai įsteigti.

Pasak D. Kaminsko, planuojama, kad viešasis transportas Tauragės regione turės bendrą bilietą.

R. Dačkaus / Prezidento kanceliarija nuotr.

„Tikslas padaryti vieną bendrą regiono elektroninį bilietą, kuris šiek tiek kainuotų, tai galėtų būti 20 ar 30 eurų metams. Paskui ketintume tą bilietą ir su kitomis paslaugomis integruoti“, – pasakojo Tauragės rajono meras.

Jo teigimu, viešojo transporto optimizaciją visų – Jurbarko, Pagėgių, Šilalės ir Tauragės – rajonų merai numatę strategijoje „Tauragė+“.

Šiuo metu Tauragės ir Šilalės rajonų savivaldybėse viešasis transportas yra nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikėtų

nereikėtų portretas
...jokios partnerystės tarp savivaldybių vaikų apmokestinimo klausimu, JEI VALSTYBĖ ĮVESTŲ SAVIVALDYBIŲ (valstybės, nes ją sudaro savivaldybės) DARŽELIUOSE KIEKVIENAM VAIKUI SKIRIAMĄ IKIMOKYKLINUKO KREPŠELĮ ( panašiai, kaip mokinio krepšelis skiriamas, nesvarbu, kur vaikas gyvena, o kur mokyklą lanko). Dabar vienos valstybės vaikai yra nelygiaverčiai tai valstybei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių