Quantcast

Futbolo mokyklos projektui Klaipėda skolinsis lėšų – 3,2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėda ketina skolintis kelis milijonus futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversijai. Tokiam siūlymui be ilgesnių diskusijų jau pritarė Klaipėdos miesto Plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėda ketina skolintis kelis milijonus futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversijai. Tokiam siūlymui be ilgesnių diskusijų jau pritarė Klaipėdos miesto Plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Uostamiesčio politikams siūloma pritarti paimti 3,2 mln. eurų ilgalaikę paskolą, kuri būtų skiriama projekto "Futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversija" I ir II etapui finansuoti.

Anot Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Kristinos Petraitienės, pagal šiuo metu galiojančią tvarką, savivaldybės skola negali viršyti 60 proc. patvirtintų 2020 m. savivaldybės biudžeto pajamų.

Paėmus minėto dydžio paskolą, bendra miesto skola sudarytų 8,2 proc. prognozuojamų pajamų.

Be to, aiškinama, kad, pagal savivaldybių skolinimosi taisykles, savivaldybė gali skolintis tik tiek, kiek grąžina tais metais skolų.

Klaipėdoje savivaldybė šiemet bankams planuoja grąžinti 3,2 mln. eurų paskolų.

Taigi, įvertinus visus šiuos rodiklius, miestas projekto finansavimui skolintis gali. Siūlymui be didesnių diskusijų jau pritarė šią savaitę jį svarstę Klaipėdos miesto Plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė teiravosi dėl galimų paskolos palūkanų ir ar šiuo metu palankus laikas skolintis.

"Dabar marža yra 1,06, Euribor reikšmė yra neigiama. Tikėtina, rodikliai tokie ir išliks. Bet tai yra tik tikimybė. Lietuvos bankas verslui prognozuoja maksimalias 2,5 proc. palūkanas. Praėjusiais metais, kai ėmėme, buvo 1,5 proc.", – aiškino K.Petraitienė.

Tiesa, miestas ketina skelbti skolinimosi konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniečiui

Kauniečiui portretas
Apie proekto užbaigima reikia galvoti ir apie vaikus kurie bent vaikisteje futbolu gales pasidžiaugti.

kaunietis

kaunietis portretas
Dabar , karantino metu kada daug įmonių, žmonių nedirba, gydymo įstaigos užverstos, į biudžetą surenkama mažiau pinigų..."KAIP TIK TAM ir reikia skolintis..." Na absurdų absurdas... Tada dar galima kažkiek pasiskolinti kosmoso tyrimams, pravesti konkursus ir išmokėti nemažus pinigus laimėtojams , apie ateities vizijas įvairių ateities projektų vystymą uostamiestyje, pagalvoti apie finansavimą miesto savivaldybės darbuotojų poilsio ir kelionių apmokėjimą su planuojamų muziejų, koncertų bei kitų šalių aplankymu... Yra tikrai nemažai apie ką pagalvoti.

Orakulas tam nu jo

Orakulas tam nu jo portretas
Jei jau apie Lietuvos futbolą. Be pagražinimų ir išankstinių nuostatų. Lietuvoje futbolas visada buvo ne prasčiausio lygio. Jei kas dar pamena, perestroikos laikais Vilniaus "Žalgiris" ir Klaipėdos "Atlantas" buvo nermažai pasiekusios ir gerbiamos komandos. Paskui atėjo laikai, kai kašio "Žalgiris" - viskas, nes kažkada nukaudavo CSKA (kas automatiškasi prilyginama SSSR). Visas kitas sportas - niekinis. Netgi ne krepšinis, o būtent Kauno "Žalgiris" paskelbtas religija. Kieno? 50-60 tūkst. apsiputojusių fanų? Puikiai pamenu, kad futbolas buvo įvardinamas kaip sovietų išmislas patrijotiųkumui skandinti. Čia kaip ir sovietų Rasiejoje su saksafonu - ideologiškai nepriimtinas. Igraesh dzhaz - zavtra rodinui prodash. Taigi. Lietuvoje nėra pinigų, kad supirkti bent vieną pilnavertę kašio komandą. Kad ir "Žalgirį". Kiek pajėgesni lietuviai (kurie, beje, kašio mokėsi išimtinai JAV) jau per brangūs. Ir gana tyčiotis iš futbolo, paskelbus jį tarsi už įstatymo ribos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių