Quantcast

Forume Klaipėdoje bus pristatytos palei marias besidriekiančio kvartalo vizijos

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje penktadienį Vilniaus dailės akademijos magistrantai ir dėstytojai pristatys vizijas, kaip galėtų būti vystomas palei Kuršių marias besidriekiantis Klaipėdos Vitės kvartalas bei Žiemos uostas, patirtimi pasidalins panašioje vietoje projektą įgyvendinantys estai.

„Bus pristatyta geriausia, ką gali parengti studijų pabaigoje jauni žmonės, su analizėmis, pavyzdžiais, siūlymais“, – sakė Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO) pirmininkas, architektas Mantas Daukšys.

Anot architektų sąjungos, Vitės, buvusio Klaipėdos priemiesčio, kvartalai mena ilgą istoriją. Nuo XIX amžiaus vidurio čia statytas bei plėstas Žiemos uostas tebėra svarbus miestui ir kaip buvusios istorijos liudytojas, ir kaip uždaro uosto verslo bei taršos objektas, ir kaip ateities plėtros įvairių galimybių teritorija.

Vizijos, vargai, sunkumai, o vėliau – juostų karpymas ir šampanas.

Forumo tikslas, architekto teigimu – parodyti užgimusias vizijas, taip pat pristatyti uostamiestyje įgyvendinamo „Memelio miesto“ projekto kontūrus ir panagrinėti jau tampantį realybe panašų objektą Estijoje.

„Trys žingsniai, kad pamatytume, patikėtume, kad tie dalykai padaromi. Vizijos, vargai, sunkumai, o vėliau – juostų karpymas ir šampanas“, – teigė architektas.

Šiuolaikišką uosto veiklos modelį forume pristatys projekto vystytoja iš Estijos, vadovaujanti „Port Noblessner“ plėtros projektams, kuriais sprendžiami panašūs buvusių uždarų uosto teritorijų virsmo klausimai.

Greta Kuršių marių planuojamo „Memelio miesto“ vystytojai papasakos apie šio projekto eigą.

„Mėmelio miestas – tai toks pasididžiavimo objektas, kad mes Klaipėdoje turime ne tik pigiausios kainos namelius daugiabučius, o turime kvartalą, kuriam analogas galėtų būti Paupio kvartalas Vilniuje“, – sakė M. Daukšys.

Kol diskutuojama dėl šios teritorijos ateities, architektai modeliuoja įvairius scenarijus ir siekia galimas alternatyvas pristatyti į forumą pakviestiems sprendimų priėmėjams, teritorijoje veikiantiems savininkams ir kitiems, kuriems rūpi būsimi projektai.

Forumas vyks Klaipėdos miesto savivaldybėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

V ir Gis

V ir Gis  portretas
Prieš juostų karpymą ir šampaną pastatys šlagbaumą ir lentą,,PRIVATI TERITORIJA" . Viskas miestui,jo gyventojams ir svečiams. Greitai prie marių priėjimas bus tik iš Smiltynės pusės,bet ir tai ne faktas.

Pasidizavimas???

Pasidizavimas??? portretas
Vel viskas juoda?

šaunu, kad kažkas rūpinasi mūsų miestu

šaunu, kad kažkas rūpinasi mūsų miestu portretas
nesvarbu svanaudiškai ar ne, svarbu rezultatas, nes jau seniai šitas rajonas turi išsivaduoti iš tarybinių laikų monstrų, kaip Trinyčių rajonas, tokia teritorija, o mirusi, sėkmės jaunimui, lauksim grąžių ir protingų sprendimų, kuo mes blogesni už pasaulio šedevrus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių