Quantcast

Fontanus žada įjungti anksčiau

Klaipėda ruošiasi fontanų sezonui. Manoma, kad šiemet jie bus įjungti anksčiau, jei tik nesukliudys orai. Kai kurių klaipėdiečių nuomone, fontanams trūksta priežiūros. Jų baseinuose mėtosi šiukšlės.

Nesirūpina prestižine vieta?

Netoli Teatro aikštės gyvenanti klaipėdietė sakė, kad jau mėnesį laukia, kol Anikės fontane bus surinktos šiukšlės. Šį objektą prižiūri miesto savivaldybė.

"Dažnai praeinu pro šį fontaną. Jo baseine primėtyta šiukšlių, kurios guli jau mėnesį. Prasidėjo pavasaris, atvažiuoja vis daugiau užsieniečių. Žmonės fotografuojasi prie fontano, o čia tokia netvarka", – dėstė moteris.

Klaipėdietei pasirodė keista, kad taip nesirūpinama prestižine, visų lankoma miesto vieta.

"Negi nėra kam išvalyti fontano? Nesvarbu, kad jis neveikia. Šiukšlės tikrai nepuošia. Šis fontanas – vienas pagrindinių miesto traukos objektų", – tvirtino moteris.

Kalti patys miestiečiai

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda atkreipė dėmesį, kad šiukšlių į fontaną primėtė patys žmonės.

"Kodėl mes turime rinkti? Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse aiškiai parašyta, kad šiukšlinti draudžiama. Už tokį elgesį galima gauti baudą. Jei norime, kad mieste būtų švaru, nereikia patiems teršti. Neieškokime kaltų, kai kažkas ne laiku numetė popierių, o kažkas laiku turėjo jį pakelti. Patys žmonės nekultūringi ir mėto šiukšles, kur papuola", – komentavo vadovas.

Pasak L.Dūdos, vienintelis priekaištas, kuris gali būti keliamas komunalinei tarnybai, yra tas, kad ji laiku neištuštino šiukšliadėžių.

"Šiukšlių mėtymas parodo žmogaus kultūrą", – pabrėžė vadovas.

L.Dūdos teigimu, fontanus prižiūri speciali tarnyba. Vadovas žadėjo paprašyti, kad ji įvertintų situaciją ir surinktų šiukšles.

"Pasidomėsime, kodėl jie neišgraibė atliekų. Viskas labai priklauso nuo valytojo. Vienas labai kruopštus – apeis visus kampus ir apžiūrės, o kitas surinks šiukšles tik tas, kurios guli tako viduryje", – komentavo direktorius.

Suremontuos ir Pempininkų

L.Dūda pasakojo, kad mieste jau rengiamasi paleisti fontanus. Manoma, kad tai šiemet bus padaryta anksčiau – balandį. Paprastai miesto fontanai ištrykšta gegužės pradžioje.

"Tai įvyks, jei nesukliudys orai. Jei paspaus šaltukas, fontanų paleisti negalėsime", – aiškino vadovas.

Tris jų – Karlskronos aikštėje, Danės skvere ir esantį prie rotušės – prižiūri privačios įmonės, o kitus tris – Anikės Teatro aikštėje, laivelius prie burlaivio "Meridianas" ir Debreceno aikštėje – savivaldybė.

Šiemet bus suremontuotas Pempininkų aikštės fontanas, kuris ilgą laiką neveikė. L.Dūdos teigimu, jau patvirtinti projekto sprendiniai ir greitai turėtų prasidėti darbai.

"Pempininkų aikštės fontanas bus linksmesnis nei Debreceno. Švies visa apatinė dalis", – tvirtino direktorius.

Yra numatyta atnaujinti ir aikštės prie buvusio "Aitvaro" fontaną.


Šiame straipsnyje: fontanaiKlaipėdaAnikė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių